marți, august 9, 2022

Florin Roman (PNL): PSDragnea falimentează România

Deputatul PNL Forin Roman susține că România plătește prețul incompetenței unui guvern PSD, analfabet din punct de vedere economic, și al unui premier, Viorica Vasilica Dancilă, care ne face de râs peste tot în lume.

„Inflația a ajuns, în aprilie 2018, la cea mai mare cotă din ultimii 5 ani (5,2%), un nou record negativ al guvernului PSDragnea, care duce economia României în colaps! Inflația înseamnă scumpiri pe bandă rulantă la alimentele de bază, gaz, curent, combustibili etc. Așadar, sub guvernarea PSD, cu bani mai mulți, dar mai puțin valoroși, se cumpără mai puțin decât în 2016.

PSDragnea a preluat în urmă cu doi ani o țară stabilă economic, cu o inflație negativă, de minus 0,2%. În tot acest timp, PSDragnea a împrumutat România cu aproape 20 de miliarde de euro, ca în vremea crizei economice, când înregistram o scădere economică de circa 8%! Numai că, atunci, banii din acordul cu FMI au fost depozitați la Banca Națională și nu risipiți pe consum.

Grav este faptul că toate aceste împrumuturi puse în cârca românului de rând nu se regăsesc în investiții. Nu s-a recepționat nici măcar un kilometru din proiectele de autostradă începute de alții, iar spitalele regionale au rămas doar pe hârtie. Practic, PSDragnea falimentează România și o duce în “topul” țărilor europene în ceea ce privește inflația. Am atras atenția asupra acestei explozii, încă de la moțiunea împotriva premierului Tudose, când am arătat de la tribuna Parlamentului cu cât au crescut prețurile la alimentele de bază.

Am sperat că, astfel, vor înțelege că românii nu mai pot strânge cureaua, că viața reală este alta. Pesediștii trăiesc, însă, în “statul paralel” și sunt paraleli cu viața de zi cu zi a românului simplu, ignorând chiar și avertismentele, perfect justificate, transmise de președintele Klaus Iohannis.

PSDragnea este un partid al populismului deșănțat care guvernează conform principiului: “După noi, potopul”! Mai îndrăzniți să credeți în minciunile lor, acum când pârjolesc România?”, a transmis Florin Roman.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner