Fost ministru al Sănătății: Tot prin decizia lui Florin Cîţu, România a comandat iraţional vaccinuri fără număr

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu salută anchetarea de către DNA a modului în care România a achiziţionat vaccinurile anti-COVID, adăugând că decizia de a le comanda a fost luată de premierul Florin Cîţu şi comunicată Comisiei Europene fără a se ţine cont de opinia Ministerului Sănătăţii, potrivit Agerpres.

„În urma deciziilor precipitate, tot prin decizia lui Florin Cîţu, România a comandat iraţional vaccinuri fără număr, a cumpărat doze peste necesar şi a ajuns în situaţia de a vinde şi dona mai multe milioane de vaccinuri decât orice altă ţară din Europa: nu din raţiuni umanitare, ci pentru că altfel ar fi expirat. Sper să aflăm din ancheta DNA şi felul în care au fost distribuite aceste doze. Românii chiar trebuie să ştie. Pentru că, dacă nu ar mai simţi că sunt prostiţi şi minţiţi constant, poate-ar avea ceva mai multă încredere în cei care le cer imperativ şi tot mai răstit să se vaccineze”, a scris Voiculescu pe Facebook

Fostul ministru menţionează că în luna martie i s-a reproşat că s-ar fi opus unei achiziţii suplimentare de vaccinuri, dar că la momentul respectiv a transmis în cadrul şedinţei de guvern, precum şi într-un memorandum elaborat de Ministerul Sănătăţii că există deja un număr mare de doze comandate, în raport cu toate scenariile de imunizare.