duminică, august 14, 2022

Fotbal/Coronavirus: Joshua Kimmich (Bayern Munchen), testat pozitiv

Clubul Bayern Munchen a anunţat miercuri că fundaşul Joshua Kimmich, nevaccinat, şi care se află deja pentru a doua oară în carantină după ce a fost contact direct cu o persoană ce avea Covid-19, a ieşit pozitiv la testul de depistare a infecţiei efectuat miercuri, scrie AFP.

Conform clubului, în aceeaşi situaţie se află şi Eric Choupo-Moting, de asemenea, nevaccinat.

Săptămâna trecută, Bayern Munchen a decis să reducă salariile jucătorilor nevaccinaţi împotriva Covid-19 şi plasaţi în izolare.

Kimmich (26 ani) a fost plasat în izolare pentru a doua oară, vineri, din cauza unei noi expuneri la coronavirus. El tocmai ieşise din carantină marţi, după ce s-a aflat în contact cu coechipierul său Niklas Suele, testat pozitiv săptămâna trecută.

Responsabilii lui Bayern l-au informat pe Kimmich şi pe alţi patru jucători că salariile lor vor fi scăzute cât timp vor fi plasaţi în izolare, conform publicaţiei citate.

Serge Gnabry, Jamal Musiala, Eric Maxim Choupo-Moting şi Michael Cuisance sunt ceilalţi fotbalişti din lotul grupării bavareze care nu au primit nicio doză de vaccin până acum, preciza Bild.

Bayern Munchen, învinsă vineri pe terenul formaţiei FC Augsburg (scor 1-2), fără Kimmich în echipă, a refuzat să facă vreun comentariu pe acest subiect.

Cazul internaţionalului german Joshua Kimmich (64 de selecţii), care a ales să nu se vaccineze’din motive personale’, a generat o dezbatere intensă în Germania, confruntată cu un nou val al epidemiei de Covid-19, care a dus la niveluri record de infectare, în timp ce procentul persoanelor vaccinate este mai mic de 70%.

Choupo-Moting, plasat în carantină miercuri după ce a ieşit pozitiv, a trebuit să se izoleze şi în urmă cu câteva săptămâni împreună cu alţi jucători în condiţiile în care a fost contact direct cu fundaşul Niklas Suele, testat şi el pozitiv deşi era complet vaccinat. Un alt fundaş, Josip Stanisic, a contractat virusul chiar dacă avea vaccinul făcut.

Sursa: PRESSONLINE

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner