Fotbal/Coronavirus: Jucătorii naţionalei Spaniei au fost vaccinaţi

Jucătorii naţionalei Spaniei care vor evolua la turneul final al EURO 2020 (11 iunie – 11 iulie) au fost vaccinaţi anti-Covid în cursul zilei de vineri, a anunţat Federaţia spaniolă de fotbal (RFEF), scrie AFP.

Spania îşi va începe campania de la EURO 2020 pe 14 iunie la Sevilla, împotriva Suediei, o echipă care a anunţat două cazuri pozitive la Covid-19, înainte de a înfrunta Slovacia şi Polonia.

”Jucătorii au primit prima doză sau şi-au finalizat vaccinarea împotriva Covid-19”, a declarat RFEF într-un comunicat postat pe Twitter şi însoţit de fotografii ale jucătorilor care sunt vaccinaţi.

Unii jucători au primit vaccinul cu o singură doză Johnson, în timp ce cei care au făcut primă doză şi-au finalizat vaccinarea cu o a doua, de la Pfizer.

‘Este o veste bună pentru noi, sperăm să nu avem efecte secundare înainte de meci’, a declarat mijlocaşul Thiago Alcantara într-o conferinţă de presă.

Busquets este ”asimptomatic”, potrivit antrenorului Luis Enrique, dar trebuie să termine carantina de zece zile ceea ce va determina, absenţa sa de la partida cu Suedia. Un al doilea jucător, Diego Llorente, a dat rezultate pozitive, dar testele de confirmare PCR au ieşit negative, astfel că acesta va reveni la antrenamente vineri seara.

Sursa: PRESSONLINE