Fotbal/Coronavirus: Matteo Pessina (Atalanta), al optulea internaţional italian testat pozitiv

Matteo Pessina, mijlocaşul echipei Atalanta Bergamo, este al optulea fotbalist al naţionalei Italiei testat pozitiv cu noul coronavirus, la o săptămână după ce a fost anunţat un focar de contaminare în cadrul Squadrei Azzurra, transmite AFP.

Matteo Pessina este asimptomatic şi a fost plasat în izolare, a indicat Atalanta.

Pe 1 aprilie, presa a relatat că patru membri ai staff-ului tehnic al Squadrei Azzura au fost testaţi pozitiv la noul coronavirus în Lituania, unde echipa a jucat în preliminariile Cupei Mondiale 2022.

După întoarcerea din Lituania, oficial şapte internaţionali italieni au fost testaţi pozitiv: Leonardo Bonucci şi Federico Bernardeschi (Juventus), Marco Verratti şi Alessandro Florenzi (PSG), Vincenzo Grifo (Freiburg), Alessio Cragno (Cagliari) şi Pessina.

Potrivit unor media, portarul lui Torino, Salvatore Sirigu, este de asemenea pozitiv. Clubul său a anunţat un caz, fără a dezvălui însă identitatea jucătorului.

La Repubblica scrie că ar fi existat mai multe cazuri în rândul celor aproximativ 60 de membri ai delegaţiei Italiei care a făcut deplasarea la Vilnius.

Dintre cei 38 de jucători convocaţi de selecţionerul Roberto Mancini pentru meciurile din preliminarii, un număr neobişnuit de mare pentru a suplini eventuale indisponibilităţi, aproape 30 au evoluat duminică în Serie A. Printre aceştia au fost Cragno, Sirigu, Bernadeschi şi Pessina.

AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu)

Sursa: PRESSONLINE