joi, martie 23, 2023

Gabriela Firea: Am avut o întâlnire extrem de bună cu Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române

Ministrul Familiei, Gabriela Firea scrie că a avut o întâlnire extrem de bună cu Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române. ”Am fost onorată să discutăm împreună, pe larg, în cadrul încărcat de istorie și de simbolistică, dar foarte cald și primitor al Palatului Elisabeta”, spune ministrul. 
”Luna martie, prima de primăvară, este, prin tradiție, luna doamnelor. Cu multă emoție, am fost mesagerul copiilor de la Centrul Social Comunitar Ferentari și i-am dăruit Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române, un tablou pictat de Izabela, o micuță pictoriță de 8 ani. I-am prezentat Majestății Sale prioritățile Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, în domeniile care vizează creșterea natalității și susținerea familiei – noul pachet de proiecte pe care abia l-am prezentat publicului, programul social pentru susținerea cuplurilor infertile prin FIV, sprijinul acordat victimelor violenței domestice prin direcțiile de asistență socială și în cele 42 de locuințe protejate din toată țara, copiilor aflați în sistemul de protecție dar și familiilor vulnerabile sau familiilor numeroase și copiilor care riscă, din cauza sărăciei, să fie separați de familie sau să abandoneze școala”, afirmă ministrul.
”Majestatea Sa a primit cu interes informațiile cuprinse în recentul Manifest pentru drepturile femeilor, lansat la începutul lunii martie, luna simbol pentru sărbătorirea doamnelor și pentru recunoașterea drepturilor acestora, a egalității de șanse. Am vorbit despre proiectul legislativ inițiat împreună cu președintele Camerei Deputaților, președintele PSD, Marcel Ciolacu, care prevede ca pe listele electorale ale alegerilor locale să fie 30% femei, același procent regăsindu-se și în consiliile de administrație ale întreprinderilor de stat. Domeniul tineretului nu a fost uitat. Am discutat despre Cardul pentru tineret, un instrument care va fi extrem de util, prin reducerile acordate în diferite zone de interes pentru tineri”, scrie Firea.
”Și pentru că toată întâlnirea s-a concentrat în jurul ideii de familie, așa cum este ea tradițional la români, vârstnicii nu puteau lipsi. Bunicii sunt cei care țin legată familia, care își ajută copiii și nepoții. Însă, există și foarte mulți seniori fără familie, pentru care singurătatea e mai grea ca bătrânețea. Fundația Regală Margareta a României, înființată de Majestatea Sa Custodele Coroanei Margareta împreună cu tatăl său, Regele Mihai I, este mereu alături de seniorii României. Ne-am propus începerea unor colaborări care să readucă ideea de familie, de sprijin între generații, și pentru vârstnicii singuri sau pentru cei ale căror rude sunt plecate în străinătate”, mai spune Firea.
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner