miercuri, iunie 29, 2022

Gabriela Firea: Consumul de droguri în rândul tinerilor nu mai este doar un scenariu de film, ci o realitatea sumbră. În România, cifrele oficiale sunt înspăimântătoare: 1,2 milioane de consumatori ocazionali

Ministrul Familiei afirmă, despre consumul de droguri în rândul tinerilor, chiar a adolescenților, că nu mai este doar un scenariu de film, ci o realitatea sumbră a realității. Chiar și în România, cifrele oficiale sunt înspăimântătoare: 1,2 milioane de consumatori ocazionali.

”M-am întâlnit cu Gigel Lazăr, președintele Federației Neguvernamentale Antidrog, unul dintre cei mai aprigi luptători împotriva acestui fenomen îngrijorător. Statisticile naționale nu trebuie neglijate. Avem peste 16% dintre tineri care au încercat măcar o dată droguri sau chiar le consumă ocazional. În Capitală, cifrele sunt și mai rele: unul din patru bucureșteni între 12 și 65 de ani a încercat măcar o dată substanțe interzise”, spune Firea.

Ea mai arată că trebuie să-i facem pe tineri să înțeleagă riscurile la care se expun și cum li se poate schimba viața pentru totdeauna.

”Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse este un partener în această luptă. Ne implicăm în campaniile naționale antidrog destinate copiilor, tinerilor, dar și familiilor acestora”, mai scrie ministrul. 

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner