Gabriela Firea – declaraţie halucinantă: Viorica Dăncilă nu a fost lăsată să conducă guvernul

firea dancila

Vicepreşedintele PSD, Gabriela Firea, a declarat luni că premierul Viorica Dăncilă nu a avut niciun cuvânt de spus în privinţa legii bugetului de stat, Liviu Dragnea fiind de fapt cel care a condus guvernul.

  • „Nu mor caii când vor câinii, sunt convinsă că vom depăşi această situaţie de austeritate. În primul rând, din deficitul de un miliard de lei pe care îl avem la Primăria Capitalei, jumătate din sumă am contractat-o printr-un împrumut la Trezorerie şi sperăm ca miercuri să ne fie aprobat acest împrumut pentru a plăti o factură la gaze. Cealaltă jumătate de 500 milioane de euro vom găsi soluţii şi în interiorul Primăriei şi cu ajutorul Ministerului de Finanţe pentru a acoperi această sumă care nu ne-a fost repartizată, deşi este prevăzută în bugetul de stat de la Ministerul de Finanţe.

Noi nu cerem favoruri, nu cerem ceva în plus. (…) Cel care a fost condus de facto, fostul preşedinte al partidului, este vinovat nu doar de situaţia de la Primăria Capitalei, dar şi pentru situaţia de la sectoare, pentru că lor le-a dat mulţi bani, dar numai pe hârtie. Le-am spus şi colegilor că dacă nu mă lăsau singură în faţa fostului preşedinte PSD să ne calce în picioare, probabil că poate situaţia se îmbunătăţea. Doamna premier ne-a spus în şedinţă că nu a fost lăsată să se implice în realizarea bugetului de stat pentru că lucrurile ar fi altfel. Ne spus că nu a fost lăsată şi că altcineva a făcut bugetul politic. Acum a promis că se va implica, astfel încât ce e prevăzut în buget să vină sistematic şi regulat”, a declarat primarul general al Capitalei.

Pe de altă parte, Gabriela Firea a arătat că i se pare un disconfort faptul că unii social-democraţi se autopropun candidaţi pentru şefia PSD.

„Mi se părea mai normal, aşa cum se întâmplă în toate ţările, partidul să-şi se măsoare liderii cu potenţial şi să se vadă acolo o scară valorică. Nu să se ceară colegii :„Vă rog să mă introduceţi în sondaj”„, a arătat aceasta.