vineri, ianuarie 21, 2022

Gabriela Firea: Este nevoie de protecţie pentru toţi cei aflaţi în situaţii de violenţă în familie

Senatorul PSD Gabriela Firea, propusă pentru funcţia de ministru al Familiei în Guvernul PNL-PSD-UDMR, a declarat joi că în România este nevoie de protecţie pentru toţi cei aflaţi în situaţii de violenţă în familie, scrie Agerpres.

„25 noiembrie este Ziua Internaţională de combatere a Violenţei în Familie. România are nevoie, şi cât mai urgent, de toate instrumentele pentru a ocroti mamele şi copiii, pe toţi cei aflaţi în astfel de situaţii disperate. Statul trebuie să intervină, să acţioneze, nu mai este nici un moment de pierdut. În 2020, Poliţia a înregistrat peste 26.000 cazuri de loviri şi alte violenţe în familie. 72 de femei au fost omorâte. E nevoie de adăposturi, de case protejate, de programe de consiliere, de intervenţii rapide ale Poliţiei, de decizii imediate ale instanţelor. Este nevoie de protecţie pentru toţi cei aflaţi în situaţii de violenţă în familie”, a scris Firea, pe Facebook.

Ea a adăugat că România are nevoie urgent să îşi regăsească umanitatea, solidaritatea, empatia.

„Nu, nu este normal să ştii de un caz de violenţă în familie şi să nu intervii. Nu, nu trebuie să stai cu mâinile în sân, să întorci capul, să ignori, că doar e familia lui, face ce vrea. Este momentul să începem să gândim, să simţim şi să acţionăm”, a menţionat Firea.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner