Gabriela Firea: Vom prezenta un buget alternativ, ca să terminăm cu minciuna lui Cîțu

Prim-vicepreședintele PSD, senatorul Gabriela Firea, a anunțat prezentarea în scurt timp a unui buget alternative, „pentru a termina cu minciuna lui Cîțu că nu se poate din cauza pandemiei.

„Ne pasa de oameni si vom dovedi ca sunt resurse si pentru cresterea veniturilor, si pentru investitii. Stransul curelei de catre populatie nu este o solutie pentru ca ingroapa si sectorul privat. Vom prezenta in scurt timp un buget alternativ. Asta ca sa terminăm cu minciuna lui Cîțu că nu se poate, din cauza pandemiei. Cu venituri bugetare și deficit bugetar comparabile cu cele din bugetul Guvernului este posibilă acordarea majorărilor de venituri pentru populație.  Nu doar pentru pensii, dar și pentru alocații, salariul minim etc.„,a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Potrivit fostului edil al Capitalei, pentru a realiza acest lucru e nevoie de trei lucruri: Să știi cum să administrezi corect banii si să nu îi risipești pe clientela politica; Să fii competent la guvernare – ceea ce actualul Guvern nu e deloc; Să îți propui ca decident politic să crești nivelul de trai și veniturile populației.

„Guvernul Cîțu nu îndeplinește nici măcar una dintre aceste trei condiții. A risipit toți banii pe care i-a împrumutat cu toptanul. Nimeni nu știe unde s-au dus acele zeci de miliarde de lei. Că în Pandemie știm că nu s-au dus. Ne-a spus-o Comisia Europeană în scrisoarea trimisă Guvernului la finalul anului trecut. Acolo spune clar că Guvernul alocat de la bugetul de stat doar 1% pentru pandemie și suntem pe ultimul loc în Europa la acest capitol. Și Bulgaria a alocat mai mult, la fel Ungaria Polonia. Nu sunt deloc competenți și îi vedem deja cum se ceartă între ei. Nu e nevoie să arătăm noi unde fac gafe colosale – le spun chiar ei cânt se ceartă între ei. Singura preocupare a lui Cîțu a fost mereu să reducă taxe la bănci, la corporațiile din energie și la asigurări. El a fost preocupat sa mulțumească marile corporații în dauna oamenilor. Și ați văzut că facturile la energie au explodat, băncile au scos din țară 2 miliarde euro la firmele mamă, iar la ASF s-a descoperit recent tot felul de nereguli care ascundeau abateri ale firmelor de asigurări. Asta e rezultatul măsurilor lui Cîțu!„, a adăugat senatoarea PSD.

Gabriela Firea adaugă că, dacă nu îți propui să fii alături de oameni atunci vei găsi mereu scuze de ce nu poți crește veniturile populației.

„Diferența majoră dintre PSD și actualul guvern este că noi venim cu un buget de dezvoltare, nu cu un buget de înghețare, cum fac ei. Noi venim cu măsuri de stimulare a economiei, cu scheme de ajutor de stat, cu programe naționale pentru firme, cu investiții în domeniile critice, iar toate astea duc la o creștere economică ce ne permite să susținem creșterea veniturilor populației – pensii, alocații, salarii. Am demonstrat că se poate!„, a argumentat aceasta.

Prim-vicepreședintele PSD susține că „ei au altă viziune politică, ei sunt cu înghețarea și austeritatea, ei cred că astfel vor echilibra bugetul, dar de fapt se vor prăbuși într-un cerc vicios al austerității„.

„Dacă îngheață tot, îngheață si investitorii și producătorii, îngheață și cetățenii. Nimeni nu mai cumpără, deci nu mai ai ce să produci ca antreprenor și atunci ești obligat să dai oamenii afară sau chiar să intri în faliment. Politica PNL a fost mereu de reducere, inghetare, austeritate, taiere! O știm de pe vremea CDR, iar acum o vedem la CDR 2.0, pentru că sunt la fel de nepricepuți și deja se ceartă la fel de mult cum se certau și cei din CDR„, a concluzionat Gabriela Firea.