vineri, iunie 2, 2023

Galaţi: Aproape 3.800 de sindicalişti din educaţie au votat pentru continuarea grevei

Aproape 3.800 de sindicalişti din educaţie din cei aproximativ 4.500 de membri ai Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SIP) Galaţi şi ai Sindicatului Liber ‘Educaţia’ au votat pentru continuarea grevei generale, nemulţumiţi de oferta propusă de Guvern.

‘Am discutat cu oamenii care mi-au transmis că nu-şi doresc să fie asistaţii sociali ai Guvernului, ci vor salarii decente, în concordanţă cu importanţa muncii pe care o depun. Prin urmare, la Galaţi, greva generală va continua şi săptămâna viitoare, dublată de alte forme de protest. Am depus solicitări pentru a ni se aproba miting, marş şi pichetarea Prefecturii’, a declarat, vineri, liderul SIP Galaţi, Lidia Antoniu.

Ea a precizat că aproximativ 2.900 de cadre didactice din cele 3.400 înscrise în sindicat au votat pentru continuarea grevei generale.

Şi liderul Sindicatului ‘Educaţia’, Adrian Andrăşescu, a anunţat că majoritatea membrilor îşi doresc continuarea protestului.

‘Dintre cei 1.100 de angajaţi afiliaţi la noi, 900 au fost joi în grevă şi au votat să continue protestul 880 dintre ei’, a precizat Andrăşescu.

De asemenea, sindicaliştii din educaţie vor organiza un miting şi un marş în ziua de luni, 29 mai, şi vor picheta Prefectura Galaţi marţi şi miercuri, 30 şi 31 mai.

Sursa: PRESSONLINE

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner