George Maior – audiat la DNA în legătură cu vizita lui Dragnea în SUA; A fost o discuţie foarte plăcută cu procurorii

Dragnea Maior

Ambasadorul României în Statele Unite, George Maior, fost şef al SRI, a fost audiat marţi, timp de mai mule ore, de procurorii DNA, în calitate de martor, într-un dosar legat de vizita în SUA a fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea în SUA, în anul 2017, împreună cu fostul premier Sorin Grindeanu.

  • La ieșirea de la DNA, George Maior a confirmat că a fost audiat în calitate de martor, şi a susţinut că a avut o discuţie „foarte plăcută” cu procurorii şi că nu a avut „nicio implicare” în vizita lui Dragnea în SUA.

„Am fost audiat în calitate de martor, în legătură cu dosarul vizitei fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor în SUA. Am avut o discuţie foarte plăcută cu domnii procurori. Dosarul este în procedură, nu pot să ofer detalii”, a declarat Maior.

  • Întrebat ce implicare a avut în vizita lui Dragnea în SUA, Maior a spus: ”Nicuna”.

Atenţionat de jurnalişti că Liviu Dragnea a declarat, înainte să fie încarcerat, că se aşteaptă la un dosar legat de vizita în SUA, Maior a arătat că „Dragnea poate să zică orice”.

Elliott Broidy este cel care i-a invitat, în calitatea sa de vicepreşedinte al Comitetului de învestire a preşedintelui Statelor Unite, pe liderul PSD Liviu Dragnea şi pe fostul premier Sorin Grindeanu la ceremonia de învestire a lui Donald Trump, din ianuarie 2017.

Ulterior, procurorii au deschis o anchetă în care era vizat Elliot Broidy, acesta fiind acuzat că şi-a folosit influenţa pentru consolidarea relaţiilor de afaceri cu lideri străini, potrivit agenţiei Associated Press, citată de digi24.ro.

Procurorii anchetează dacă Broidy şi-a folosit influenţa pe lângă preşedintele Donald Trump pentru câştiguri persoanle şi încălcarea Legii privind Practicile Străine Ilegale, care interzice cetăţenilor americani să ofere oficialilor străini beneficii pentru a obţine avantaje economice. Aceste beneficii se referă la invitaţia adresată oficialilor străini la procedura de învestitură a lui Donald Trump.