marți, decembrie 5, 2023

Germania: Pentru a opri prăbuşirea stângii în sondaje, ministrul de Interne Nancy Faeser, fostă publicistă pentru revista Antifa, vrea să le dea drept de vot tuturor solicitanților de azil după doar 6 luni de rezidență; AfD critică dur intenţia şi spune că astfel „paşaportul german este aruncat la gunoi”

Cu un guvern care se prăbușește în sondaje din cauza unei crize a migrației în spirală și a unei economii în cădere liberă, stânga începe să rămână fără alegători. Totuși, se pare că ministrul german de Interne, Nabcy Fraser, a găsit o soluție la problemă: Acordarea dreptului de vot la alegerile locale de stat după doar șase luni în Germania pentru solicitanții de azil. Programul, dacă va fi implementat, ar însemna peste noapte în milioane de noi alegători, conform Remix News, scrie r3media.ro.

„Vrem să muncim din greu la nivel federal și în Bundesrat pentru a ne asigura că toți oamenii care locuiesc în municipalitățile din Hesse mai mult de șase luni au dreptul de a vota la alegerile locale”, se arată în programul electoral al social-democraților, în statul Hesse, unde Faeser este în prezent candidat.

Potrivit datelor guvernului, cei peste 1 milion de oameni care au sosit în Germania din Ucraina, Orientul Mijlociu, Asia și Africa, ar obține imediat drept de vot în Germania.

În prezent, dreptul de vot la alegerile locale se aplică doar cetățenilor din alte țări UE.

Ziarul Bild a cerut SPD să clarifice ce ar însemna de fapt extinderea masivă a drepturilor de vot. Un purtător de cuvânt al SPD a răspuns că declarația partidului ar fi trebuit să definească în mod specific noii alegători ca fiind cei „care au un permis de ședere permanent”. Cu toate acestea, acest lucru s-ar aplica în continuare pentru o serie de solicitanți de azil din țări precum Siria, Afganistan și Eritreea.

Faeser este cunoscută pentru pozițiile sale politice radicale de stânga, persecuția conservatorilor și apelurile la cenzură în masă. De asemenea, s-a dezvăluit anterior că a scris pentru revista Antifa cu puțin timp înainte de a deveni ministru de interne.

Partidul Alternativa pentru Germania (AfD) a criticat imediat intenția lui Nancy Faeser:

„Ministrul de Interne Faeser (SPD), în calitate de candidat de top la alegerile din Hesse, face campanie pentru drepturile de vot la nivel local pentru toți oamenii care au locuit în Germania de „mai mult de șase luni”. Aceasta înseamnă că și presupușilor „refugiați” din Afganistan, Siria sau Turcia li se va permite să voteze – chiar și fără cetățenia germană.

Pașaportul german este astfel transformat într-un gunoi. Dar mai presus de toate: Faeser și SPD vor să atragă oameni care nu au nicio legătură cu Germania ca noi grupuri de alegători. Acest lucru nu este surprinzător, deoarece localnicii care sunt ridiculizati ca „non-imigranți” fug de SPD-ul lui Scholz”, au precizat cei de la AfD într-un comunicat.

Partidul Alternativa pentru Germania (AfD) a înregistrat un salt incredibil de 9 puncte procentuale în statul german Brandenburg de la ultimul sondaj al RBB, partidul fiind acum la 32%.

Alegerile din Brandenburg, care este statul din jurul capitalei Berlin, vor avea loc peste un an,pe 22 septembrie 2024, dar rezultatul arată cât de departe a ajuns AfD în estul țării. Ultima dată când RBB a efectuat sondajul Brandenburg Trend în aprilie, AfD era doar la 23%. AfD are performanțe mai bune doar în Saxonia, unde se află și pe primul loc, cu 35 la sută.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner