Gheorghe Zamfir, Hurts şi Rod Stewart, de Zilele Bucureştiului, în Piaţa Constituţiei

zilele bucurestiului

Trei zile de evenimente şi concerte extraordinare, prin care se aniversează 559 de ani de la prima atestare documentară a Bucureştiului, precum şi împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire.

Primăria Municipiului Bucureşti, prin creart – Centrul de Creaţie, Arta şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti – organizează în Piaţa Constituţiei,  în perioada 21-23 septembrie un adevărat maraton cultural de excepţie, dedicat atât bucureştenilor, cât şi turiştilor care vizitează Capitala României, a informat un comunicat al organizatorilor.

Evenimentul va debuta vineri, 21 septembrie, cu un concert extraordinar al marelui maestru Gheorghe Zamfir, cel mai important virtuoz al naiului din toate timpurile, urmat a doua zi de iMapp, unul dintre cele mai mari show-uri de 3D videomapping din lume.  Duminică, 23 septembrie,  legendarul Rod Stewart va susţine un concert extraordinar live, pe scena  din Piaţa Constituţiei!

Sâmbătă, 22 septembrie 2018, se va desfăşura cea de-a V-a ediţie a evenimentului iMapp Bucharest – unul dintre cele mai mari show-uri de 3D videomapping din lume, un concurs internaţional care aduce design-ul, arta contemporană şi spectacolul, direct pe faţada de 23.000 de metri pătraţi a Palatului Parlamentului. În anul 2016, iMapp Bucharest a fost nominalizat în categoria Live Event of the Year, la premiile AV Awards din Londra. De-a lungul celor patru ediţii, iMapp a reunit un public de peste 240.000 de spectatori.

iMapp Bucharest, concurs de referinţă pentru specialiştii din industria audiovizuală internaţională, îi va aduce la Bucureşti, pe cei mai buni artişti multimedia din lume, care îşi vor prezenta creaţiile pe faţada Palatului Parlamentului. Tema ediţiei din 2018 este dedicată Centenarului Marii Uniri: Albastru. Galben. Roşu. Un secol de modernitate în România.

Pentru prima oară în istoria festivalului, un număr de 10 echipe internaţionale au fost alese pentru a participa în finală iMapp Bucharest, în urma unui Open Call lansat în luna mai 2018. Echipele au fost provocate, printr-un brief creativ, să conceapă lucrări folosindu-se de culorile steagului naţional, evenimente şi figuri marcante din istoria României.

Înaintea concursului de 3D video-mapping, pe scena din Piaţa Constituţiei, va urca celebra trupă britanică HURTS, un duo synth-pop englezesc, alcătuit din cântăreţul Theo Hutchcraft şi multi-instrumentalistul Adam Anderson. Trupă este consacrată la nivel internaţional, adunând la concertele sale sute de mii de fani. Trupa românească de rock alternativ, The Mono Jacks, va concerta în deschiderea HURTS, şi, înaintea mult aşteptatelor concerte, DJ-ul CS84 va anima publicul pentru o seară de excepţie.

În încheierea Zilelor Bucureştiului, Rod Stewart, unul dintre cei mai mari artişti din toate timpurile, va susţine duminică, 23 septembrie 2018, un concert extraordinar live.

În deschiderea mult aşteptatului concert, va urca pe scenă trupa Vunk, una din cele mai îndrăgite formaţii de pop-rock din România.

Accesul la toate aceste evenimente este gratuit şi se face, în fiecare zi, începând cu ora 17:00.