marți, noiembrie 28, 2023

Grupul de Comunicare Strategică: Peste 2.500 de cetăţeni au vrut, doar într-o zi, să afle despre coronavirus

În cursul zilei de vineri, la TelVerde 0800 800 358, dedicată informării despre noul Coronavirus, s-au primit 2.519 apeluri de la persoane care au sunat afle detalii despre cum se manifestă şi cum poate fi prevenită răspândirea acestei afecţiuni, a informat un comunicat al Grupului de Comunicare Strategică.

Totodată, având în vedere nevoia de informare a cetăţenilor români aflaţi în străinătate cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii virusului, a fost operaţionalizată o linie dedicată celor din afara ţării: +4021.320.20.20, apelabilă din orice reţea şi având tarif normal.

În situaţia necesităţii măririi capacităţii de preluare a apelurilor liniei telefonice TelVerde, specialiştii Serviciului de Telecomunicaţii Speciale deţin resursele necesare şi pot acţiona în cel mai scurt timp.

În ceea ce priveşte persoanele care au apelat numărul unic de urgenţă, în ultimele24 de ore au fost efectuate 135 de apelurila numărul unic pentru apeluri de urgenţă112 (cele mai multe din Bucureşti – 26) cu privire la Coronavirus.

Odată cu operaţionalizarea numărului TelVerde, a scăzut numărul apelurilor de urgenţă, întrucât cetăţenii pot solicita informaţii direct de la specialişti pe linia dedicată de informare.

În România au fost confirmate 3 cazuri de infectare cu virusul COVID-19 (Coronavirus), starea celor trei pacienţifiind bună.

Având în vedere informaţiile vehiculate înspaţiul public privind agravarea stării de sănătate a pacientului internat la Cluj, facem precizarea , potrivit datelor transmise de DSP Cluj, starea bărbatului este staţionară, acesta neavând febră şi nicio evoluţie negativă. Facem, din nou, apel la mass-media sa nu mai transmită public informaţii neverificate din surse oficiale.
Rezultatele analizelor pentru persoanele care au mai fost testate au ieşit negative, ceea ce înseamnă nu au fost infectate cuvirusul COVID-19 (Coronavirus)”, a precizat Grupul de Comunicare Strategică.

În acest moment, la nivel naţional, sunt 52 persoane în carantină şi 8.796 persoane înizolare la domiciliu.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner