duminică, februarie 5, 2023

Guvern: 10.746 de cereri pentru microgranturi din fonduri externe nerambursabile, într-o singură zi

Vicepremierul Raluca Turcan a anunţat, marți, că în doar o zi au fost depuse 10.746 de cereri pentru microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile, afirmând că în perioada următoare Guvernul va lansa celelalte două scheme de ajutor pentru capitalul de lucru şi capitalul de investiţii şi astfel, se va ajunge la un miliard de euro bani daţi în sprijinul antreprenorilor români.

„Într-o singură zi au fost depuse 10.746 de cereri pentru microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile! 100 de milioane de euro, din fonduri europene, vin în sprijinul micilor întreprinzători. Împreună cu miniştrii Marcel Boloş şi Virgil Popescu, am gândit o schemă de granturi pentru IMM-uri, care să sprijine economia românească în această perioadă de criză sanitară. De ieri, a fost deschisă platforma online prin care firmele pot accesa cei 2.000 de euro. Într-o singură zi s-au înscris 10,746 de antreprenori şi ne aşteptăm ca până vineri să epuizăm bugetul de 100 de milioane de euro (pentru maximum 50.000 de beneficiari)”, a scris Raluca Turcan, pe Facebook.

Bugetul va putea fi suplimentat, astfel încât toţi cei care se încadrează în normele micrograntului să primească banii, a precizat vicepremierul.

„Formularul de înscriere va rămâne activ până vineri, 16 octombrie 2020, ora 20:00, însă dacă suma alocată nu se epuizează, perioada se va prelungi. În perioada următoare Guvernul va lansa celelalte două scheme de ajutor pentru capitalul de lucru şi capitalul de investiţii, astfel, vom ajunge la 1 miliard de euro bani daţi în sprijinul antreprenorilor români”, a conchis Turcan.

Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri a lansat luni, de la ora 10.00, înscrierea în cadrul măsurii 1 „Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile”, în contextul crizei provocate de COVID-19.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner