sâmbătă, iunie 10, 2023

Guvernul Ciucă a transmis că nu vor exista noi taxe, înainte de consultări cu partenerii sociali

Dan Cărbunaru, purtător de cuvânt al Guvernului, a afirmat, joi, că Executivul condus de premierul Nicolae Ciucă a precizat de la început că nu vor exista taxe noi înainte ca acestea să fie discutate cu partenerii sociali şi ‘aşezate din timp pe agenda publică’.

‘Guvernul Nicolae Ciucă a transmis încă de la început faptul că nu vor exista noi taxe, înainte să aibă loc consultări cu cei cărora li se adresează acele taxe. Consistenţa dialogului de până acum şi seriozitatea cu care Guvernul a privit această formulă de respect şi interacţiune, fie că ne referim la sindicate, fie că ne referim la patronate, în general mediul de afaceri…această seriozitate este autentică. Din această perspectivă nu trebuie să ne aşteptăm la introducerea de noi taxe, înainte ca acestea să fie discutate cu partenerii sociali şi eventual aşezate din timp pe agenda publică.

Iniţiativele sigur că pot fi discutate. Unele dintre ele sunt menite până la urmă şi pentru a genera dezbatere publică. Aceasta este poziţia Guvernului. De altminteri, în acest an, nu a fost introdusă nicio taxă nouă’, a afirmat Cărbunaru, după şedinţa Guvernului.

Cărbunaru a făcut aceste precizări, fiind întrebat în legătură cu afirmaţiile ministrului Finanţelor, Adrian Câciu, potrivit cărora ar lua în calcul taxe noi pentru anul viitor şi ce opinie are Guvernul referitor la introducerea impozitului pe bacşiş, pe a treia casă sau a treia maşină.

Sursa: pressonline.ro

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner