Guvernul suplimentează bugetul Ministerului Sănătății pentru achiziționarea de medicamente destinate tratării COVID

Guvern Orban sedinta aprilie
Foto: gov.ro

Decizii importante luate de Guvernul Orban. Executivul urmează să aprobe în şedinţa de joi suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii din Fondul de rezervă bugetară cu suma de 505 milioane de lei pentru implementarea programelor naţionale de sănătate publică finanţate din bugetul MS.

În același timp, Guvernul va suplimenta și cu suma de 65 milioane de lei alocată în vederea achiziţionării medicamentelor necesare pentru tratamentul bolnavilor cu infecţie COVID, potrivit unei informări de presă, potrivit Agerpres.

Astfel, la articolul 1 al proiectului de hotărâre de guvern se prevede „suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, la cap. 66.01 ‘Sănătate’ cu suma de 505.000 mii lei, din care 430.000 mii lei la titlul 20 ‘Bunuri şi servicii’ şi 75.000 mii lei la titlul 51 ‘Transferuri între unităţi ale administraţiei publice’, destinată implementarii activităţilor din cadrul programelor naţionale de sănătate publică finanţate din bugetul Ministerului Sănătăţii”, potrivit Agerpres.