sâmbătă, ianuarie 22, 2022

Harghita: Opt localităţi, printre care şi municipiile Miercurea Ciuc şi Gheorgeni, cu incidenţă peste pragul de 3 la mie

Opt localităţi, printre care se numără municipiile Miercurea Ciuc şi Gheorgheni, au depăşit incidenţa de 3 cazuri la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, motiv pentru care se institutie anumite restricţii, potrivit unei hotărâri a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Harghita.

Informaţiile furnizate de Instituţia Prefectului arată că incidenţa a depăşit 3/1.000 locuitori în localităţile Ciumani, Dealu, Gheorgheni, Joseni, Miercurea Ciuc, Păuleni-Ciuc, Remetea şi Voşlăbeni.

Cea mai mare rată de infectare, de 6,26 la mie, se înregistrează în comuna Ciumani, unde au fost confirmate 27 de cazuri, în ultimele 14 zile. În municipiile Miercurea Ciuc şi Gheorgheni, incidenţele sunt de 3,26, respectiv 3,84 la mia de locuitori.

În aceste localităţi, se instituie anumite restricţii, conform unei hotărâri a CJSU Harghita, cum ar fi reducerea numărului de persoane care pot participa la activităţi în spaţii închise şi restricţionarea capacităţii restaurantelor, cafenelelor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare.

În Harghita sunt şi 11 localităţi unde nu s-a înregistrat niciun caz de infectare în ultimele 14 zile.

Datele statistice arată că, în ultimele 24 ore, în judeţ s-au raportat 102 cazuri noi de infectare, iar 94 de persoane au fost declarate vindecate de COVID-19. Numărul persoanelor internate în spitalele din judeţ rămâne constant, 63 de pacienţi având nevoie de tratament spitalicesc.

Incidenţa numărului de cazuri la 1.000 de locuitori la nivelul judeţului Harghita este, miercuri, de 1,65, mai precizează sursa citată. AGERPRES / (AS – autor: Gina Ştefan, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: PRESSONLINE

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Campanii publicitare
    sales banner