miercuri, mai 25, 2022

Harghita: Primăria Miercurea-Ciuc solicită finanţare pentru autobuze electrice care să deservească zona metropolitană

Primăria Miercurea-Ciuc, împreună cu mai multe comune învecinate, va solicita o finanţare de 24 de milioane de lei din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) pentru zece autobuze electrice şi staţiile de încărcare ale acestora, care să deservească zona metropolitană.

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, Consiliul Local al municipiului Miercurea-Ciuc a adoptat, în cadrul unei şedinţe extraordinare desfăşurată vineri, o hotărâre privind cererea de finanţare în valoare de 24 de milioane de lei.

‘Prin acest proiect de mare anvergură se poate atinge unul dintre obiectivele principale privind zona metropolitană Ciuc. Este îmbucurător faptul că Guvernul, prin intermediul PNRR-ului, va subvenţiona în întregime costurile eligibile pentru achiziţionarea de autobuze ecologice, cu emisii zero, inclusiv procurarea staţiile de încărcare necesare. Acest proiect a fost realizat printr-o cooperare strânsă cu celelalte localităţi din zona metropolitană. Trebuie menţionat faptul că pentru obţinerea finanţării suntem în competiţie cu oraşe din ţară. Realizarea acestui proiect trebuie să fie o prioritate pentru această zonă’, a declarat Korodi Attila, primarul municipiului Miercurea-Ciuc, citat în comunicatul menţionat.

Potrivit notei de fundamentare a deciziei, autobuzele vor circula pe trei rute şi pe fiecare dintre acestea vor exista şase curse regulate dus-întors, între municipiul Miercurea Ciuc şi localităţile învecinate. Pentru aceste curse, punctul terminus va fi staţia de autobuz din Miercurea-Ciuc.

Autobuzele electrice care vor fi cumpărate au o lungime de 10 metri şi vor avea o staţie de încărcare care va funcţiona pe timp de noapte.

Cererea de finanţare prevede, de asemenea, şi patru încărcătoare rapide.

Valoarea totală a proiectului este de 4,8 milioane de euro, adică aproape 24 de milioane de lei. Municipalitatea va acoperi costurile neeligibile, adică instalarea staţiilor de încărcare.

În comunicat se mai precizează că Primăria Miercurea-Ciuc intenţionează să utilizeze fonduri din PNRR pentru a finanţa renovarea termică a mai multor blocuri de locuinţe, a sediului primăriei, a centrului de relaţii cu publicul al primăriei, precum şi a clădirii Teatrului ‘Csíki Jatékszín’.

Sursa: PRESSONLINE

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner