Ialomiţa: Acţiune cu efective mărite pe raza oraşului Ţăndărei; în două ore au fost aplicate 74 de sancţiuni

O acţiune cu efective mărite, care a avut drept scop prevenirea infracţionalităţii stradale, riscului rutier, precum şi respectarea măsurilor pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, a fost organizată joi pe raza oraşului Ţăndărei, în două ore fiind aplicate 74 de sancţiuni, a informat vineri IPJ Ialomiţa.

Astfel, la data de 10 iunie, între orele 15,00 – 17,00, 46 de poliţişti ialomiţeni, cu sprijinul a 36 de jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Ialomiţa au desfăşurat o acţiune pe raza oraşului Ţăndărei, pe parcursul căreia au fost legitimate peste 270 de persoane şi controlate 230 de autovehicule, precum şi cinci societăţi comerciale, se arată într-un comunicat transmis de IPJ Ialomiţa.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate în total 74 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 18.600 de lei, atât pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cât şi pentru încălcarea normelor rutiere, de convieţuire socială, precum şi cele privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români.

Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate în cadrul filtrelor rutiere, fiind retrase totodată şi şase certificate de înmatriculare.

Poliţiştii Serviciului Rutier au depistat, în cadrul activităţilor, în flagrant, un tânăr în vârstă de 20 de ani, din oraşul Ţăndărei, care a prezentat la controlul documentelor un permis de conducere emis de către autorităţile din Regatul Unit, despre care existau suspiciuni că ar fi contrafăcut.

Pe numele lui a fost întocmit un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ‘conducerea unui vehicul fără permis de conducere’, ‘falsul material în înscrisuri oficiale’ şi ‘uzul de fals’.

De asemenea, cu ocazia activităţilor desfăşurate, pe raza oraşului Ţăndărei a fost depistat un tânăr în vârstă de 17 ani, bănuit de săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Acesta a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de vineri, să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Sursa: PRESSONLINE