joi, martie 23, 2023

IGPR: Acţiuni pentru siguranţa transporturilor aeriene, navale şi feroviare – amenzi de peste 78.000 de lei

Poliţiştii de la transporturi au aplicat, în ultima săptămână, amenzi în valoare de peste 78.000 de lei în urma unor acţiuni pentru siguranţa transporturilor aeriene, navale şi feroviare.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române transmis, duminică, AGERPRES, în perioada 10 – 16 martie, poliţiştii de la transporturi au desfăşurat, la nivel naţional, acţiuni pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică din domeniul transporturilor aeriene, navale şi feroviare, precum şi pentru combaterea fenomenului infracţional şi contravenţional.

Activităţile au vizat menţinerea ordinii şi siguranţei publice, prevenirea furturilor de la călători şi combaterea faptelor cu violenţă, combaterea călătoriei frauduloase, prevenirea accidentelor la trecerile la nivel cu calea ferată, prevenirea furturilor de la infrastructura feroviară şi din vagoanele de marfă, verificarea respectării legislaţiei privind transportul de persoane în regim de taxi şi rent-a-car, depistarea transporturilor ilegale de material lemnos, prevenirea şi combaterea braconajului piscicol.

‘Au fost efectuate verificări în 164 de staţii şi triaje de cale ferată şi 533 de trenuri de călători. Au fost legitimate 1.044 de persoane, fiind aplicate 293 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 78.310 lei’, se precizează în comunicat.

Conform sursei citate, au fost depistaţi 6 urmăriţi, 11 minori lipsiţi de supraveghere şi 3 persoane care apelau la mila publicului, fiind verificate 25 de obiective de pază şi 2 agenţi economici.

‘De asemenea, au fost controlate 33 de autovehicule, verificate 26 de nave/ambarcaţiuni şi 29 de permise de pescuit, reţinute 3 permise de conducere şi 5 certificate de înmatriculare, fiind indisponibilizate articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte în valoare de 93.000 de lei’, informează IGPR, care adaugă că au fost constatate 50 de infracţiuni, fiind cercetate în cadrul dosarelor penale 64 de persoane.

Sursa: PRESSONLINE

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner