duminică, octombrie 1, 2023

În simularea electronică a proiectului de „Regenerare urbană” a zonei „Piața Mocioni”, administrația Fritz a eliminat crucile de pe bisericile din zonă

Simularea electronică a proiectului de regenerare urbană a zonei Pieței Mocioni realizată de Administrația Fritz a eliminat crucile de pe bisericile din zonă, a remarcat jurnalista Lia Lucia Epure în Ziua de Vest, scrie r3media.ro.

„Fosta Catedrală a Timișoarei, biserica din Kutl (comuniștii au botezat-o ”Sinaia”) este reprezentată în proiectul ”modern”, pe calculator, ”inteligent” ca și cei care l-au comandat, fără cruci. Precum Catedrala Mitropolitană, în pictura dedicată anului Capitalei Culturale Europene, în urmă cu doi ani”, a scris jurnalista.

Lucia Epure a remarcat că sunt tot mai multe presiuni „ideatice” asupra comunităților, pentru a renunța la creștinism.

„Presiunea ateilor în viețile comunităților este în creștere. Bisericile: Ortodoxă, Catolică, Greco – Catolică, Protestantă, Neo – Protestante, toate au lideri. Liderii aceștia nu au voci? Se tem de neomarxiști? Am scăpat de comuniști. Nu ne (mai ) duc în închisori și la munci grele, nici în Bărăgan, nici în gulaguri. Acum, închisorile sunt ideatice, presiunea este creată de mesaje anticreștine, de așa – ziși lideri diabolici, unii, cu fețe umane, păcălind lumea, mai ales lumea mai puțin cunoscătoare a adevărurilor biblice, lumea ce se încrede în ”influensări” (ce invenții penibile, câți inculți generează subculturalitate), iar vocile bune sunt tot mai stinse…”, a notat ea, remarcând că Administrația Fritz recidivează în acest sens.

„Cum își permite administrația locală să facă, din nou, aceeași gafă?

Cum poate primarul Dominic Fritz, cel care spunea în campania electorală că este credincios și că are duhovnic, să promoveze un alt proiect ateist?

Marx, Engels, ”mamele și tații” comunismului și ai ateismului ”științific” au murit, dar puii lor s-au înmulțit exponențial. Se numesc, după vorbă, după port, vorba lui Eminescu, promotorii neomarxismului și ai progresismului. Ateism, scoaterea lui Dumnezeu din familie, din școli, din societate, promovarea bisericilor fără cruci, iar mamele și tații creați de Dumnezeu să dispară. Au ei alții pentru noi! Nu vom accepta.

Puneți crucile înapoi, chiar și numai în proiectul ”pe calculator”!”, a încheiat Lucia Epure.

Reamintim că în 2020, un graffiti realizat pentru proiectul „Timișoara, capitală culturală europeană” a eliminat crucea de pe catedrala orașului. La presiunile cetățenilor, situația s-a remediat.

În 2021, o campanie realizată de Ministerul Sănătății a folosit imaginea Catedralei Mitropolitane din Timișoara, fără cruce.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner