INCREDIBIL DAR ADEVĂRAT – Un deputat vrea concediu de divorţ plătit!

divort

Deputatul PSD Georgian Pop ar vrea ca persoanele care divorţează să primească trei zile de concediu plătit.

El a depus în acest sens un proiect de lege, la Parlament, potrivit căruia concediul pentru divort ar trebui sa se acorde “pentru a veni în sprijinul celor ce trec prin aceasta situatie, pentru acomodarea la noua situaţie din viata lor”.

  • Indemnizaţia pentru concediul pentru divorţ se plăteşte din fondul de salarii al firmei şi este egală cu salariul corespunzator perioadei respective. De ea beneficiază persoanele asigurate în cadrul sistemului asigurărilor sociale de stat.

„Concediul pentru divorţ se acordă la cerere, de către angajator, în urmatoarele 4 săptămâni de la data constatării, după caz, a pronunţării divorţului”, se arată în iniţiativa legislativă.

Deputatul Pop invocă în expunerea de motive datele Institutului Naţional de Statistică potrivit cărora, din 1990 până în prezent, rata divorţului definită ca numărul total al divorţurilor raaportate la numărul total al căsătoriilor într-un an este în medie de 25 %. Mai exact, în ultimele două decenii, aproximativ una din patru căsnicii a sfârşit prin divorţ.

În expunerea de motive se mai arată că în prezent legislaţia prevede că pentru decesul soţului sau al unei rude de până la gradul al II-lea salariaţii au dreptul la 3 zile de concediu plătit.

georgian pop“Prin oferirea unui concediu pentru divorţ de 3 zile plătite statul poate ajuta la diminuarea efectelor negative al divorţului prin sprijinul acordat în acomodarea la noua situaţie de viaţă.

Aceste zile libere pot fi folosite de cei care au încheiat o căsătorie pentru soluţionarea problemelor pe care noua situaţia familială le aduce, de la cele obiecive precum probleme administrative sau locative până la cele subiecive ce ţin de relaţia cu copiii sau de de nevoia de deconectare”, mai motivează Georgian Pop în expunerea de motive.