sâmbătă, iunie 25, 2022

Inundaţii în Braşov şi Covasna; A fost necesară intervenţia ISU

Inundaţiile au afectat 11 localităţi din judeţul Braşov, în ultimele 24 ore, în urma ploilor abundente, a informat sâmbătă ISU Braşov.

Au fost inundate gospodării şi străzi din Teliu, Săcele, Budila, Hărman, Sânpetru, Bod, Pârău, Mândra, Râuşor, Făgăraş, Sâmbăta de Sus, pompierii intervenind pe parcursul întregii nopţi pentru evacuarea apei.

Pompierii au intervenit şi pentru îndepărtarea unor arbori în zona centrală a municipiului Braşov şi în zona Pădurii Bogata, pe DN 13.

Pompierii au intervenit şi în judeţul Covasna, unde mai multe gospodării au fost inundate în urma ploilor abundente din ultimele 24 de ore.

„Ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice periculoase determinate de ploi abundente şi scurgeri rapide de pe versanţi, pe cursurile de apă ce străbat judeţul Covasna s-au produs creşteri rapide ale cotelor cu depăşirea pragurilor de inundaţie şi de pericol. Aceste fenomene au dus la inundarea gospodăriilor din mai multe localităţi”, a precizat ISU Covasna.

Pompierii militari din cadrul  Detaşamentului Sfântu Gheorghe au intervenit în noaptea de vineri spre sâmbătă cu 7 autospeciale, o ambulanţă SMURD şi 4 motopompe pentru evacuarea apei din 2 locuinţe, 3 anexe gospodăreşti, un subsol, mai multe curţi şi grădini inundate, precum şi pentru salvarea a două animale din localităţile Valea Mare, Boroşneu Mic şi Dobârlău, potrivit sursei citate.

Meteorologii au prelungit vineri Codul galben de ploi, vânt şi furtuni până luni la ora 10,00.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner