Ioana Bran punctează beneficiile programului „O casă, o familie”

ioana bran

Deputatul PSD, Ioana Bran, a scris, pe Facebook, că programul „Prima casă” devine programul „O casă, o familie”, iar cumpărarea unei locuințe devine și mai ușoară, și mai puțin costisitoare!

“ În cadrul Comisiei de buget, finanțe, bănci a Camerei Deputaților am adoptat o serie de modificări ale acestui program. Astfel, plafonul venitului maxim va fi de 4500 de lei pentru familiile fără copii și de 7000 de lei pentru cele care au copii. Beneficiile de asistență socială nu vor fi luate în calcul, chiar dacă acestea duc la depășirea sumei maxime. În acest fel, programul va putea fi accesat și de către mame singure, văduve sau persoane cu dizabilități. Toate aceste grupuri vulnerabile vor avea creditul garantat 100 la sută de stat.

Avansul minim pentru cumpărarea sau construirea unei locuințe va fi de minimum 5% din valoarea acesteia, valoare care nu poate depăși suma de 70.000 de euro (echivalent în lei la cursul BNR din momentul încheierii contractului de vânzare-cumpărare sau de antrepriză). Această modificare vine mai ales în sprijinul tinerilor aflați la început de carieră care vor să își întemeieze o familie”, a scris Ioana Bran pe Facebook.


Mai mult, social-democrata a punctat că noul program va reduce cu 0,5 la sută a ratei dobânzii creditului garantat pentru familiile cu un copil și cu 1 la sută pentru familiile cu doi sau mai mulți copii.

“Recalibrarea acestui program înseamnă de fapt o mai mare deschidere spre achiziția sau construirea unei locuințe a persoanelor care până acum nu s-au putut califica pentru acest program. Înseamnă încă un sprijin pentru familiile tinere și, în egală măsură, va stimula dezvoltarea economică pe orizontală.

#OcasăOfamilie”, a conchis Bran.