miercuri, septembrie 28, 2022

Iohannis, aluzii la starea de urgenţă: Un al doilea val al pandemiei în Europa este iminent

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că, în Europa, un al doilea val al pandemiei în Europa este iminent, aceasta fiind opinia specialiştilor.

„Opinia aproape unanimă a specialiştilor este că în Europa un al doilea val al pandemie este iminent. Deja, cele mai multe ţări de pe continent înregistrează zilnic cifre mai mult decât îngrijorătoare. Nici la noi situaţia nu este bună. Din păcate, chiar astăzi am înregistrat un nou record negativ de infectări. Este imperativ să facem toate eforturile pentru a inversa acest trend ascendent şi a menţine epidemia sub control. De responsabilitatea fiecăruia dintre noi depind viaţa şi sănătatea celorlalţi”, a declarat Iohannis la Palatul Cotroceni.

El a afirmat că, în mod evident, acest virus nu va dispărea prea curând şi în aceste condiţii.

„Până când va fi disponibil vaccinul sau un tratamente eficent, trebuie să găsim soluţii care să ne permită să avem o societate şi o economie funcţionale. În acest moment, prioritar este ca sistemul sanitar să nu fie copleşit de un număr semnificativ de bolnavi de COVID-19. Aşadar, dragi români, respectaţi cu rigoare regulile. Fiţi prudenţi, evitaţi aglomeraţiile şi deplasările inutile pentru a nu vă expune risucului de infectare”, a adăugat preşedintele.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner