marți, mai 24, 2022

Iohannis: Cred că în două, trei săptămâni lucrurile reintră într-o oarecare normalitate/Problematică nu e măsura, ci efectul economic

Președintele României Klaus Iohannis a declarat, duminică, după o vizită la Spitalul Fundeni din Capitală, că în două, trei săptămâni lucrurile ar putea intra în normalitate în ceea ce privește localitățile carantinate din jurul Capitalei.

„Vedeti? Carantiarea este o masura complexă de restricționare a circulației in esență. Permite controlul raspandirii pandemiei intr-o localitate. Avem măsuri luate iar primele rezultate au început sa apară acolo unde s-a luat. Unde avem măsuri creșterea a încetat. Scăderea nu vine într-o singura zi. Este o măsură care și-a dovedit eficiența, însă problematică e nu masura, ci efectul economic. Restrictionarile respective au efecte economice negative măsurate. Experții recomandă clar unde se impune sau nu carantinarea. Cred că în 2-3 saptamani lucrurile reintră intr-o oarecare normalitate. Astfel putem tine epidemia sub control, acționând local și regional pentru aceasta”, a declarat președintele Klaus Iohannis, întrebat dacă și Capitala ar putea intra curând în carantină, în condițiile în care mai multe localități din jur au fost carantinate.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner