vineri, mai 20, 2022

Iohannis despre procesul de votare: S-a conturat astfel o nouă realitate politică

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni că, în urma rezultatelor votului dat de români pe 27 septembrie, s-a conturat o nouă realitate politică, cea în care Partidul Naţional Liberal şi USR devin forţele schimbări în bine, iar Partidul Social Democrat trece în opoziţie.

„Ieri au avut loc alegerile locale în România în condiţii cu totul speciale, generate de epidemia de COVID-19. Vreau să subliniez de la bun început că ceea ce am văzut pe tot parcursul zilei de duminică în majoritatea covârşitoare a secţiilor de vot a reprezentat o mobilizare exemplară. Felicit autorităţile implicate şi pe toţi membrii birourilor electorale, care au făcut posibil ca alegătorii să-şi exprime opţiunile în condiţii de maximă siguranţă”, a declarat preşedintele la Palatul Cotroceni.

El a arătat că procesul de votare s-a desfăşurat fără probleme majore.

„Contribuţia voastră, dragi români, face ca România să fie o democraţie vie şi puternică. Am avut o prezenţă bună la vot, cu atât mai mult cu cât, repet, ne aflăm într-o criză sanitară. (…) Aşadar, în urma scrutinului pentru locale victoria aparţine în primul rând democraţiei româneşti. Totodată, a fost şi o victorie majoră a dreptei din România. S-a conturat astfel o nouă realitate politică, cea în care Partidul Naţional Liberal şi USR devin forţele schimbări în bine, iar Partidul Social Democrat trece în opoziţie, cu unul dintre cele mai slabe rezultate. Este un val care a început la referendumul pe justiţie pe care l-am convocat anul trecut, care a continuat cu căderea guvernului PSD şi apoi cu votul de la alegerile prezidenţiale. Pentru PNL este un scor istoric”, a declarat Iohannis.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner