Iohannis, întrevedere cu ambasadorul Republicii Federale Germania, cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare

Peer Gebauer și Iohannis

Președintele Iohannis, l-a primit marți, 24 august 2021, la Palatul Cotroceni, pe domnul Peer Gebauer, ambasadorul agreat al Republicii Federale Germania în România, cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare.

Conform unui comunicat de presă al Administrației Prezidențiale, în cadrul întrevederii cu ambasadorul Republicii Federale Germania, domnul Peer Gebauer, Președintele României a subliniat nivelul excelent al relațiilor bilaterale, de natură strategică, dintre cele două state, definite de un dialog politico-diplomatic intens și legături puternice la nivel interuman, social și economic.

”Cei doi oficiali au reconfirmat rolul comunității românești din Germania, respectiv al minorității germane din România, pentru calitatea relației bilaterale, adevărate punți de legătură între cele două state.

Președintele Klaus Iohannis a exprimat interesul părții române pentru o coordonare cât mai strânsă a celor două țări la nivelul Uniunii Europene și în cadrul NATO, respectiv la nivel regional, în baza obiectivelor și valorilor comune.

Ambasadorul Peer Gebauer a transmis salutările cordiale ale Preşedintelui Frank-Walter Steinmeier şi ale Cancelarului Angela Merkel pentru Președintele României şi a subliniat că relaţia bilaterală este foarte bună, arătând că prioritatea mandatului său o va reprezenta intensificarea dialogului.”, mai precizează Administrația Prezidențială.