vineri, iunie 2, 2023

Iohannis: Ludovic Orban rămâne prima variantă de premier

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că Ludovic Orban rămâne prima variantă de premier, afirmând că relaţia tensionată dintre cele două partide în contextul votului pentru numirea lui Florin Iordache la Consiliul Legislativ este ”o poveste de campanie”.

”1. Nu comentez spusele unor politicieni. 2. Toată această poveste se încadrează în poveşti de campanie”, a declarat președintele Klaus Iohannis, întrebat dacă Ludovic Orban rămâne prima variantă de premier.

Liderul deputaţilor USR Cătălin Drulă a afirmat, miercuri, că dacă liberalii vor o majoritate cu USR, va fi nevoie de un premier care trece testul onestităţii şi loialităţii, test pe care Ludovic Orban l-a picat prin micniunile spuse la adresa USR cu privire la votul din Parlament pentru numirea lui Florin Iordache la Consiliul Legislativ.

”Ne întreabă multă lume cum vom colabora cu PNL la guvernare. Este simplu. Dacă vor majoritate cu USR, şi nu cred că-şi mai permit să-şi bată joc de români cu încă un USL, sunt câteva condiţii. Una dintre ele este retragerea din prim-plan a unor iordachi ca Florin Roman. O altă condiţie este că trebuie să lucrăm cu un premier care trece testul onestităţii şi loialităţii. Nu în faţa noastră, ci în faţa alegătorilor”, a scris Drulă pe Facebook.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner