marți, august 9, 2022

Iohannis: Nicio dezbatere nu va putea să deterioreze relaţiile armonioase cădite între români şi cei cu care au împărţit vicisitudinile istoriei  

Nicio dezbatere nu va putea să înlocuiască şi, cu atât mai puţin, să deterioreze relaţiile armonioase cădite între români şi cei cu care au împărţit vicisitudinile istoriei şi cu care îşi construiesc destinul european, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, la a zecea ediţie a Festivalului Cultural ”Săptămâna Haferland”.

”Ne aflăm astăzi la a zecea ediţie a acestui Festival care are o contribuţie însemnată la promovarea culturii şi a tradiţiei în Haferland – Ţara Ovăzului şi mă bucur că suntem aici, împreună, pentru a aniversa un deceniu de excelenţă. Felicit organizatorii pentru toate eforturile depuse şi pentru contribuţia esenţială adusă prezervării tradiţiilor şi patrimoniului săsesc! Totodată, îi salut pe toţi cei care an de an se reîntorc aici şi pe cei care au curiozitatea să descopere aceste zone încărcate de istorie şi tradiţii, unde încă se simte farmecul de odinioară”, a declarat Klaus Iohannis.

România este cunoscută şi apreciată ca spaţiu al valorificării identităţilor şi al preţuirii relaţiilor interumane, temelii ale dezvoltării durabile, a mai spus președintele.

Klaus Iohannis a afirmat că statul român va continua să apere drepturile şi interesele minorităţilor sale şi să depună eforturi pentru a construi o societate cât mai incluzivă şi tolerantă.

”România este cunoscută şi apreciată ca spaţiu al valorificării identităţilor şi al preţuirii relaţiilor interumane, temelii ale dezvoltării durabile. Războiul dus de Federaţia Rusă în Ucraina şi consecinţele devastatoare ale acestuia, inclusiv asupra zonei de patrimoniu prin distrugerea instituţiilor culturale şi a monumentelor istorice ucrainene, ne întăresc solidaritatea în jurul valorilor şi principiilor democratice şi ne determină să preţuim mai mult moştenirea istorică şi culturală pe care am primit-o de a înaintaşii noştri”, a afirmat șeful statului.

România va continua să apere drepturile și interesele minorităților, a dat asigurări Iohannis.

”România va continua să apere drepturile şi interesele minorităţilor sale şi să depună eforturi pentru a construi o societate cât mai inclusivă şi tolerantă. Crezul european – Unitate în diversitate – este întărit de evenimente precum cel la care participăm astăzi. Niciodată, nicio dezbatere nu va putea să înlocuiască – şi cu atât mai puţin să deterioreze – relaţiile armonioase cădite în timp între români şi cei cu care aceştia au împărţit vicisitudinile istoriei şi cu care acum îşi construiesc destinul european”, a adăugat Iohannis.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner