Iohannis: Nu văd oportună amânarea alegerilor parlamentare/Încercarea jalnică a unor politicieni   să mai prindă câteva luni de diurnă

iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că nu este oportună amânarea alegerilor parlamentare care ar duce la imposibilitatea de a se adopta legi necesare, afirmând că acest demers este o ”încercare jalnică a unor politicieni care nu mai prind mandat în Parlament să mai prindă câteva luni de diurnă”.

”Nu, nu văd oportună amânarea alegerilor parlamentare. E încercarea jalnică a unor politicieni care nu mai prind mandat în Parlament să mai prindă câteva luni de diurnă. (…) Sper ca procedurile în curs să ducă la validarea acestei date. Niciun parlamentar serios nu îşi poate imagina că poate să stea aşa până la sfântul aşteaptă. Mandatul parlamentarilor se termină pe 20 decembrie. Parlamentul nu se dizolvă din decembrie. Mai rămâne. Îşi iau diurna, mai fac comisii. Nu pot adopta decât legi organice. Vă daţi seama ce catastrofă ca în plină pandemie să fie Parlamentul plin de oameni care nu mai pot hotărî nimic”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului a afirmat că este nevoie de un Parlament cu puteri depline, ”100% funcţional”.

”Nu ca unul de acum cu o majoritate toxică şi cu parlamentari care abia aşteaptă să mai ia diurnă încă 3 luni de zile peste mandat”, a adăugat Iohannis.

Curtea Constituţională a respins sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis şi cea a Executivului la legea prin care Parlamentul stabileşte data alegerilor parlamentare şi nu Guvernul.