vineri, august 19, 2022

Iohannis: Pandemia de COVID-19, cea mai dramatică perioadă de după 1989

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că pandemia de COVID-19 este cea mai dramatică perioadă de după 1989 pentru România, afirmând că va trebui să învăţăm să convieţuim cu acest virus multă vreme de acum înainte.

”Pentru România, pandemia de COVID-19 reprezintă cea mai dramatică perioadă de după 1989. Pe fondul unei incertitudini globale, mai ales la nivel economic, ţara noastră a trebuit să se adapteze într-un timp foarte scurt şi va continua să o facă, pentru a implementa toate măsurile necesare de creştere a capacităţii de gestionare a acestei crize atât pe plan medical, cât şi din perspectiva sistemului educaţional, a asigurării serviciilor publice şi mai ales în ceea ce priveşte creşterea rezilienţei economice”, a declarat președintele Klaus Iohannis, la Bucharest Forum 2020.

Klaus Iohannis a afirmat că România a reuşit să obţină de curând statutul de piaţă de capital emergentă, chiar și în acest context dificil.

”Chiar şi în acest context dificil, România a reuşit să obţină de curând statutul de piaţă de capital emergentă, iar măsurile economice cuprinse în Planul de relansare vor pune bazele noului model de dezvoltare, unul al investiţiilor, al responsabilităţii şi al sustenabilităţii. Pe lângă accelerarea proiectelor de infrastructură de transport şi energie, acest nou model urmăreşte dezvoltarea economică prin digitalizare, inovare, dezvoltare şi aplicare de noi tehnologii în agricultură, energie şi industrie”, a adăugat Iohannis.

Șeful statului a afirmat că viitorul economiei globale şi al omenirii, în general, depinde de modul în care vom înţelege să răspundem noilor realităţi economice şi de capacitatea de a vedea dincolo de efectele negative ale pandemiei şi de creşterile conjuncturale.

”Va trebui să învăţăm să convieţuim cu acest virus multă vreme de acum înainte, dar şi să adoptăm în acest timp măsurile economice necesare depăşirii efectelor crizei sanitare, pentru a ne putea adapta din punct de vedere tehnologic la noua realitate economică. În viitorul apropiat sunt necesare eforturi consistente pentru continuarea procesului de consolidare a capacităţii ţării noastre de a se raporta eficient, proactiv şi adecvat la impredictibilitatea evoluţiilor din mediul de securitate global, astfel încât să putem gestiona, cu eficacitate şi consecvent, orice riscuri şi ameninţări conexe acestora”, a mai spus Iohannis.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner