Iohannis: Pompierii români s-au remarcat atât în momentele critice ale istoriei, cât şi în lupta de zi cu zi împotriva calamităţilor

Klaus Iohannis

Pompierii români s-au remarcat atât în momentele critice ale istoriei noastre, cât şi în lupta de zi cu zi împotriva calamităţilor şi dezastrelor naturale, se arată în mesajul preşedintelui Klaus Iohannis adresat cu prilejul Zilei Pompierilor.

„Sărbătorim astăzi, 13 septembrie, „Ziua Pompierilor din România”. În această zi, elogiem lupta eroică a pompierilor militari pentru apărarea idealurilor de libertate naţională a Revoluţiei Române de la 1848. De asemenea, recunoaştem şi onorăm meritele tuturor pompierilor şi sacrificiile pe care aceştia le fac pentru a asigura un climat de siguranţă pentru toţi cetăţenii. Pompierii români s-au remarcat atât în momentele critice ale istoriei noastre, cât şi în lupta de zi cu zi împotriva calamităţilor şi dezastrelor naturale. Prin profesionalismul şi devotamentul dovedite în îndeplinirea misiunilor, sunteţi continuatorii tradiţiilor de glorie ale pompierilor militari care s-au jertfit pentru libertatea naţiunii române”, a arătat preşedintele.

Potrivit acestuia, datorită curajului şi spiritului de sacrificiu de care dau dovadă la datorie, pompierii reprezintă un important factor de securitate în cadrul comunităţilor româneşti, beneficiind de încrederea populaţiei.

„În această zi aniversară, îmi exprim aprecierea pentru întreaga dumneavoastră activitate şi vă îndemn să rămâneţi, în continuare, în serviciul semenilor voştri.   Vă doresc sănătate şi mult succes. „La mulţi ani!”.”, a conchis Iohannis în mesajul său.