Ion Cristi Iorga este candidatul din partea UNPR pentru primăria municipiului Motru

Ion Cristi Iorga este candidatul din partea UNPR pentru primăria municipiului Motru

În această săptămână a mai apărut un nume pe lista candidaților pentru fotoliul de primar al municipiului Motru.Este vorba de Ion Cristi Iorga, candidatul din partea UNPR.

Ion Cristi Iorga este fiul celui mai longeviv primar din Motru, Ion Iorga, un veritabil politician de stânga, acum în vârstă de 75 de ani.Cristi Iorga poate ajunge în prestigiosul fortoliu de primar al municipiului Motru, deținut de tatăl său timp de 16 ani, mai ales datorită aptitudinilor manageriale de care a dat dovadă pe unde a lucrat.O bună parte a locuitorilor municipiului Motru socotesc că un primar al locului va fi mult mai deschis în raport cu cetățenii și mult mai ambițios în ceea ce privește dezoltarea acestui municipiu.De altfel motrenii și-au manifestat bucuria, atunci când președintele UNPR Motru a anunțat acceptarea candidaturii la funcția de primar de către Ion Cristi Iorga.
O altă informație apărută la începutul acestei săptămâni ne precizează că începând de marți, 9 februarie, candidatul UNPR, Ion Cristi Iorga a fost mutat la cerere la ELCFU Motru intreprindere care se ocupă cu transportul CFR al cărbunelui de la carierele Lupoaia și Roșiuța către beneficiarii CE Oltenia.Înainte de această mutare a lucrat ca și inginer la Cariera Lupoaia.

În continuare vă relatăm prezentarea pe care și-a făcut-o candidatul UNPR, Ion Cristi Iorga pe pagina sa de socializare :

”Sunt candidat la primaria municipiului Motru din partea Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei.
Sunt nascut si crescut in orasul Motru.
Candidez pentru functia de primar al municipiului Motru in primul rand pentru a da motrenilor incredere in orasul lor si in viitorul sau. Vreau sa redau motrenilor convingerea ca se poate face mult mai mult decat s-a facut pana acum.
Municipiul nostru are nevoie de un proiect ambitios de dezvoltare pe termen mediu si lung, realist, in care administratia locala va incuraja şi sprijini toate initiativele si investitiile care creeaza locuri de munca si care vor contribui la dezvoltarea zonei.
Investitorii s-au izbit pana acum de lipsa de interes si de birocratia din administratia locala. Fonduri de milioane de euro care se puteau accesa de la Uniunea Europeana au fost pierdute, in locul lor preferandu-se indatorarea motrenilor pe cativa ani. De aceea eu spun ca ne trebuie o noua strategie in ceea ce priveste investitiile in municipiul Motru.
Tin la scoala si imi place cand vad performanta in scoala motreana, de aceea vom atrage fonduri europene pentru infrastructura scolara si pentru modernizarea invatamantului din municipiul Motru. In scolile generale si in liceele pe care le vom moderniza, vor invata si vor excela copiii din municipiul nostru .
Vom atrage fonduri pentru dotarea si modernizarea spitalului si de asemenea vom incerca sa demaram un proiect care este necesar si util pentru locuitori, un proiect cu impact benefic major: anveloparea blocurilor din municipiul Motru.
Cel de-al doilea municipiu important din judet are insa si alte nevoi, cum ar fi de viata culturala si spirituala, de sport si relaxare.
A fi primar de Motru eu inteleg si a fi aproape de motrenii in suferinta, de cei care au nevoie de sprijin sau de asistenta sociala.
Vom incerca pe viitor sa facem si mai multe pentru pensionari, pentru ca suntem nevoiti si trebuie să mentinem un echilibru in societate. Construim pentru viitorul copiilor nostri, dar trebuie sa ne respectam in acelasi timp parintii si bunicii. Pensia lor nu trebuie sa fie o povara pentru noi, cei mai tineri şi activi. Pentru pensia lor au muncit o viata intreaga. Ne-au educat, ne-au imbracat si ne-au asigurat un viitor. Pentru asta este foarte simplu ce trebuie sa facem: trebuie să-i ajutam cat putem de mult.
Si daca tot am vorbit despre oameni, vreau să nuantez şi să spun: investitiile care trebuie sa se faca in municipiul nostru, vor fi facute pentru oameni si nu pentru interese personale si de grup. Vom face mai mult decat sa modernizam un oras: vom construi o comunitate, iar o comunitate are nevoie de repere.
Voi sprijini si manifestarile publice, in care cetatenii municipiului Motru sa se intalneasca, sa se simta bine. Avem nevoie de astfel de momente de normalitate, de astfel de momente care construiesc o comunitate in aceasta perioadă dominata de scandal, de prea multa instabilitate si de prea mult stres.
Candidez pentru tinerii si pentru pensionarii din municipiul Motru, pentru copii si pentru parinti, pentru locuitorii din centru dar si pentru cei din satele apartinatoare, pentru cei care au masini si pentru pietoni, pentru cei care acorda importanta scolii, dar si pentru cei care cred in biserica, pentru iubitorii sportului dar si pentru iubitorii de natura, pentru cei care isi doresc facturi mai mici la intretinere dar si pentru cei care isi doresc apa curenta si canalizare, pentru cei care au nevoie de locuri de munca dar si pentru intreprinzatorii care incearca sa le creeze.
Vreau sa va spun ca ma simt in masura si va asigur ca am puterea si motivatia sa-mi asum responsabilitatea unei asemenea functii si a unei schimbari. Imi doresc o candidatura in care sa am mereu sprijinul dumneavoastra si totodata sa va sprijin pe dumneavoastra, locuitori ai municipiului Motru.”