Ionuț Moșteanu: USR nu va vota un Guvern minoritar

Ionuț Moșteanu

Uniunea Salvaţi România (USR) nu va vota un guvern minoritar, a declarat luni vicepreşedintele şi purtătorul de cuvânt al formaţiunii, Ionuţ Moşteanu, lider al deputaţilor Uniunii, potrivit Agerpres.

„Înţeleg că va veni astăzi să prezinte programul de guvernare, ca şi cum un program de guvernare, nişte gânduri bune aşternute pe hârtie, ar fi vreo garanţie. Nu, garanţia sunt bunele intenţii şi profesionalismul oamenilor care pun în aplicare un astfel de plan de guvernare şi bineînţeles majoritatea din spatele Guvernului. (…) USR nu va vota un Guvern minoritar. Acum nu avem nevoie de un Guvern minoritar. Acum două săptămâni, când Dacian Cioloş era premier desemnat, prima noastră opţiune a fost refacerea coaliţiei, partenerii ne-au respins”, a declarat Moşteanu, la RFI.

Potrivit acestuia, premierul desemnat face „paşii normali” şi anume să discute cu toate partidele politice.

Întrebat în ce condiţii ar accepta USR refacerea coaliţiei cu PNL şi UDMR, Moşteanu a arătat că acest scenariu nu există deocamdată pe masă, după ce „opţiunea PNL, spusă prin gura preşedintelui Iohannis, a fost aceea că USR este sursa tuturor problemelor”.