Iordache despre sesizarea USR la CCR pe numirea judecătorilor: Este campanie electorală

Florin Iordache

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat, la Parlament, că sesizarea la CCR a PNL cu privire la invalidarea mandatului de deputat al lui Liviu Dragnea denotă „rea-credinţă, necunoaşterea legii şi faptul că este campanie electorală”. În același timp, social-democratul a mai spus că liberalii vin „cu tot felul de chestiuni pe lângă lege”.

„Am văzut astăzi două sesizări care denotă fie necunoaşterea Constituţiei, fie faptul că ne aflăm în campanie electorală şi, neavând ce să spună oamenilor, ies cu tot felul de năzbâtii juridice. În legătură cu sesizarea PNL care contestă un mandat de deputat, aici, pe lângă faptul că denotă necunoaşterea regulamentului şi a legilor, este şi o necunoaştere a procedurilor juridice, pentru că, aşa cum ştiţi, la începutul fiecărui mandat, parlamentarii, fie că discutăm despre senatori sau deputaţi, sunt supuşi controlului unei comisii de validare, care constată dacă sunt îndeplinite condiţiile pentru validarea unui mandat de deputat şi senator. Şi în cazul domnului deputat Dragnea au fost îndeplinite condiţiile pentru a fi validat ca deputat şi cu majoritatea de voturi, mai puţin USR, toate grupurile parlamentare au votat toţi cei 329 de deputaţi”, a afirmat Iordache.

De altfel, social-democratul a punctat că atât timp cât condamnarea lui Dragnea este suspendată, şi pedepsele complementare sunt suspendate.