Iordache merge înainte cu codurile prin Parlament; Dragnea se gândeşte la Ordonanță de Urgență

justitie

Preşedintele Comisiei parlamentare pentru legile justiţiei, Florin Iordache, rămâne la părerea conform căreia cele trei coduri – penal, de procedură penală şi civil – trebuie să fie adoptate în Parlament, pentru a fi adunate opiniile tuturor factorilor implicaţi. De altă părere a fost preşedintele PSD, Liviu Dragnea, care a afirmat la Antena 3 că vede posibilă varianta ca cele trei coduri să fie adoptate prin ordonanţă de urgenţă.

Întrebat de jurnalişti la Parlament dacă este de acord cu o astfel de posiblitate, Iordache a spus că varianta adoptării parlamentare este una mai bună:

Florin Iordache ecopolitic.ro„Eu cred că procedură parlamentară este mai bine, pentru că putem ţine cont de toate opiniile exprimate.

Aşa cum aţi văzut şi la Codul de procedură civilă şi la Codul de procedură penală, prin faptul că s-au dezbătut în Parlament au ieşit nişte Coduri mai bune, am ţinut cont de toate opiniile, nu numai de punctul de vedere al guvernului, la fel şi în cazul Codul penal, dacă am merge numai prin ordonanţă practic ar fi numai opinia guvernului şi nu am ţine cont şi de celelalte opinii exprimate”.

El a recunoscut totuşi că adoptarea codurilor prin ordonanţă „este o variantă de lucru”. „Este o variantă de lucru, noi, comisia, nu ştim ce va face guvernul, dacă va adopta sau nu va adopta, noi în continuare vom lucra în comisie Aşteptăm ca astăzi Codul de procedură penală să fie adoptat de Senat şi să ajungă la Cameră”, a arătat Iordache care a adăugat că, în funcţie de calendarul de lucru al următoarelor zile se va şti cât se va lucra şi în sesiunea extraordinară a Parlamentului.

Florin Iordache s-a ferit să spună dacă o nouă ordonanţă ar scoate sau nu lumea în stradă, afirmând doar că „oamenii trebuie să înţeleagă că aceste trei coduri trebuie odată şi odată adoptate”.

Aflat duminică seara la o emisiune la Antena 3, Liviu Dragnea a declarat că adoptarea codurilor prin ordonanţă este o posibilitate-

Dragnea„Vă referiţi la codurile aprobate prin ordonanţe de urgenţă.Este foarte pertinent.O să ne gândim. Sincer.E de luat în seamă, pentru că chiar astăzi mă gândeam, tot ce am aprobat în Parlament, tot ce am aprobat important, vorbim de legile care susţin şi fac parte din programul de guvernare, legile care sunt pe zona de justiţie şi alte legi care sunt dorite şi pe care le adoptăm, domnule, le-au întârziat, într-o veselie.

Ba atacă Iohannis sau atacă PNL, USR. Vine de la Curte, iar atacă, respinge Curtea, ajunge la Iohannis, atacă iar, cu toate că ştie că nu mai poate, dar atacă să treacă timpul şi după aia probabil că o să le întoarcă la Parlament, să zică: domnule, articolul ăsta îl vreau aşa şi nu invers”.