Jurnal de Deputat, Oana Ozmen: Cele mai importante activități și întâlniri din ultimele două săptămâni

Ozmen

Deputatul USR PLUS, Oana Ozmen, a transmis pe pagina sa de socializare o sinteză a celor mai importante activități și întâlniri din perioada 17-28 mai, în calitatea sa de parlamentar.

Ozmen: Au mai trecut două săptămâni și împărtășesc cu voi astăzi a treilea număr al Jurnalului de Deputat #PoliticaLaFeminin

Cele mai importante activități și întâlniri din perioada 17-28 mai ale deputatei Oana Ozmen:

  • Vineri 28 mai: vizită în teritoriu la DSBU – Deutsche Schule Bukarest, școală privată germană din București a cărei curriculă e orientată către nevoile copiilor printr-o abordare educațională care pune accentul pe predarea orientată către elev, adaptată în funcție de aptitudinile copiilor. O metodă educațională care îi ajută pe elevi să își dezvolte competențe personale.
  • Joi 27 mai: întrevedere în Parlament cu E.S. Domnul Soren Jensen, Ambasador al Regatului Danemarca unde am adus în discuție exemplul de bune practici pe care România îl poate împrumuta în ceea ce privește eficiența energetică a cladirilor publice. Mai multe detalii despre această întâlnire puteți citi aici: https://bit.ly/34tw8Uz

Comparativ cu metodologia de absorbție a fondurilor europene, acest program presupune condiții diferite și este important de știut că toate investiţiile și proiectele ce se vor realiza prin intermediul PNRR trebuiesc finalizate până în anul 2026.

  • Marți 25 mai: audieri pentru propunerile de Președintele și Vicepreședintele Consiliului Concurenței. Bogdan Chirițoiu (propunere președinte) și Dan Virgil Pascu (propunere vicepreședinte) au primit aviz favorabil din partea comisiilor reunite ale depuaților și senatorilor.
  • Joi 20 mai: Videoconferința EDAPHIC BLOOM Danube – Simpozion Internațional – un cadru pentru dialog cu privire la obiectivele de mediu, impactul dezvoltării durabile și Pactul climatic european.
În calitate de speaker la acest eveniment am discutat despre eficiență energetică și sustenabilitate, puse în cadrul protejării ariilor naturale.
  • Miercuri 19 mai: Gala Women in Economy 2021 unde au fost premiate femeile antreprenor din România
Marti si miercuri 18-19 mai: vizită de lucru la Craiova la fabrica Ford.
Dezvoltarea industrială are nevoie de un mediu fiscal și birocratic adaptat la nevoile actuale, care să conducăla rezolvarea problemelor cu care se confruntă atât angajatorii, cât și angajații.
Marți 18 mai: participare videoconferință ELECTROMOBILITATEA – condiție esențială pentru o Europă verde. Declarația mea din cadrul acestui eveniment poate fi citită aici: https://bit.ly/3vEAHY6
Luni 17 mai: ședință de plen, ședință grup USR PLUS cu Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, cu privire la stadiul proiectelor, ora Guvernului cu Ioana Mihăilă, Ministrul Sănătății, care a prezentat Parlamentului situația deceselor COVID-19