luni, august 15, 2022

Kelemen Hunor spune că s-a văzut cu Orban și au discutat despre moțiunea de cenzură

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat astăzi că s-a văzut cu președintele liberalilor, Ludovic Orban, și au discutat, printre altele, și despre moțiunea de cenzură împotriva Guvernului.

„Am avut o întâlnire cu Ludovic Orban. Am discutat un pic despre situaţia poitică, am luat-o aşa, foarte sistematic, matematic. Şi am adunat  tot ce se poate aduna la un loc, ca să vadă toată lumea, şi el, să vadă şi el cam unde suntem. În acest moment, opoziţia, completată eventual cu o parte dintre minorităţi, nu are şanse să dărmâne Guvernul.

Am discutat un pic despre dacă ar fi, ce s-ar întâmpla după. Sunt trei sau patru variante prezentate de Ludovic Orban, de ieşire dintr-o situaţie care eventual după căderea Guvernului ar trebui rezolvate, şi cu asta am şi terminat discuţia. Nu am discutat despre programul de guvernare, nu am discutat despre miniştri, despre persoana primului-ministru, despre ce ar trebui să facă cel care vrea să înlocuiască Guvernul actual.

Deci, din acest punct de vedere, sigur toate calculele duc spre un singur rezultat. În acest moment, cei care au iniţiat moţiunea de cenzură nu au voturile necesare pentru a dărâma Guvernul. Fără PSD, ALDE, fără ruperea coaliţiei nu se poate dărâma, indiferent cine ce spune, pentru că cifrele nu mint. Cifrele sunt extrem de simple şi extrem de simplu e de făcut un calcul”, a spus Kelemen Hunor.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner