joi, ianuarie 20, 2022

Kelemen Hunor: UDMR are 1.000 de motive să dea jos Guvernul

UDMR, partidul condus de Kelemen Hunor, va stabili în ziua votului dacă va susţine sau nu moţiunea de cenzură a PSD împotriva Guvernului, a precizat preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor, la Adevărul Live.

„Noi ştiam de intenţia PSD-ului de a depune moţiunea de cenzură, am vorbit cu Marcel Ciolacu undeva în iulie şi am spus că noi nu vom semna moţiunea de cenzură, dar alte discuţii nu au fost pentru susţinerea moţiunii de cenzură, cum nu a existat nici o discuţie cu PNL. Am vorbit la telefon săptămâna trecută cu premierul Orban, probabil că ne vom întâlni la un moment dat, cum mă voi întâlni şi cu Ciolacu şi cu alt lider, nu e nicio problemă, aşa e în politică”, a explicat liderul UDMR.

Liderul UDMR a adăugat că partidul va lua o decizie „extrem de raţională” privind votul la moţiunea de cenzură, deoarece nu vrea să fie „victimă colaterală” a unui război politic care nu-i aparţine.

„Nu vom discuta până în ziua votului, atunci vom stabili, fiindcă avem o mie de motive să dăm jos Guvernul. Trebuie să ne gândim. Nu vrem să fim victime colaterale din punct de vedere politic într-un război care nu este războiul nostru. (…) Noi vom lua o decizie extrem de raţională. Din punctul meu de vedere, trebuie să pun următoarea întrebare (…): ce urmează după moţiunea de cenzură, cine va fi premier, are de gând cineva să facă un proiect măcar pentru patru ani de zile, ca să nu vorbim de opt ani, fiindcă în România să gândeşti pe termen lung nu numai că este un lux, ci pur şi simplu sunt foarte puţini oameni politici care mai gândesc pe termen lung, nu au această preocupare. Nu spun capacitate, că sunt unii care avea capacitatea intelectuală, dar sunt prea ocupaţi de alte direcţii”, a susţinut preşedintele UDMR, potrivit sursei citate.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner