sâmbătă, decembrie 2, 2023

Klaus Iohannis: S-au găsit soluţii pentru o serie de puncte revendicate de sindicatele din educație!

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, miercuri, că au fost găsite soluţii pentru mai multe revendicări ale sindicatelor din Educaţie.

„S-au găsit soluţii pentru o serie de puncte revendicate de sindicate. Aceste promisiuni vor fi onorate”, a afirmat şeful statului, la Palatul Cotroceni, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu omologul său german, Frank-Walter Steinmeier.

Potrivit preşedintelui, „legea salarizării unice va veni cu soluţii şi pentru angajaţii din Educaţie”.

„Nu există nicio sincopă în discuţii şi sigur greva din învăţământ este o temă foarte serioasă şi sunt foarte bucuros că, în afară de faptul că legile educaţiei au fost adoptate în Parlament, chestiune care este notabilă, în sensul că de multă vreme legi ale educaţiei nu au mai fost adoptate în procedură ordinară în Parlamentul României, în afară de acestea, solicitările profesorilor, ale dascălilor la modul general, am mai spus-o, sunt în bună parte legitime, uşor de înţeles. Coaliţia este în situaţia să negocieze ceva şi mă bucură foarte mult că aceste negocieri se poartă real în format de coaliţie. Au existat mai multe întâlniri şi speranţa mea este să se termine amiabil”, a afirmat Klaus Iohannis, întrebat miercuri la Cotroceni dacă va fi respectat calendarul rotaţiei premierilor, în contextul grevei din educaţie.

Şeful statului a adăugat că „toată lumea a văzut disponibilitatea Guvernului, a premierului, a ministrei Educaţiei, doamna Deca, de a sprijini aceste solicitări”.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner