marți, iunie 28, 2022

Kovesi: Inculpaţii preferă să stea mai mult în închisoare, dar să nu li se confiște averea

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat că statul are de primit un miliard de euro în urma dosarelor instrumentate de DNA, explicând că, potrivit unui studiu european, inculpaţii preferă să petreacă timp în închisoare, dar să nu li se ia averea, iar acest lucru pare să se confirme.

 

„În ultimii cinci ani au fost indisponibilizate bunuri și valori în valoare de peste două miliarde de euro. În cazurile în care judecătorii au pronunţat sentinţe definitive de condamnare au dispus şi confiscări. În cazurile în care instanţele au fost sesizate prin rechizitorii DNA au rămas definitive 992 de hotărâri judecătoreşti prin care instanţele s-au pronunţat cu privire la confiscarea de bunuri în valoare de un miliard de euro, bani care trebuie să intre efectiv în bugetul statului în urma investigaţiilor DNA”, a explicat Kovesi, la o dezbatere la care au luat parte magistraţi şi reprezentanţi ai ANAF pe tema recuperării prejudiciilor.

Procurorul-șef a spus că au fost făcuţi paşi importanţi în privinţa recuperării prejudiciilor din dosarele penale.

„Trebuie să avem în vedere că nu doar condamnarea poate duce la prevenirea faptelor de corupţie, ci mai mult recuperarea prejudiciilor. Un studiu european arată că un condamnat preferă să stea mai mult în închisoare, dar să nu i se confiște averea. Lucru care pare să se confirme în ultimul timp”, a spus Kovesi.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner