vineri, ianuarie 21, 2022

La Braşov, sindicaliştii de la CNSLR-Frăţia i-au cerut prefectului să respingă certificatul verde

Sindicaliştii braşoveni afiliaţi la uniunea CNSLR-Frăţia i-au cerut prefectului judeţului să respingă introducere certificatului verde la locul de muncă, scrie bizbrasov.ro.

Conform sursei, prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, a convocat, miercuri, în regim de urgență, ședința Comisiei Județene de Dialog Social, la solicitarea Uniunii Județene C.N.S.L.R. – Frăția, Filiala Brașov.

„Din partea solicitanților întâlnirii au fost prezenți Gheorghe Manea (Uniunea Județeană C.N.S.L.R. – Frăția) și Mirela Scoican, lider sindical la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov, reprezentând Sindicatul Medisan-Sanitas Brașov. Subiectul principal al ședinței a fost eventualitatea introducerii obligatorii a „certificatului verde” la locul de muncă, liderii sindicali prezenți solicitând respingerea unei asemenea măsuri. O altă problemă, ridicată de reprezentanta angajaților Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Brașov, a fost cea a suportării de către angajați a cheltuielilor legate de testarea periodică, sursa citată afirmând că, potrivit Legii privind sănătatea și securitatea în muncă, angajatorul este cel care „are obligația să ia măsurile necesare pentru asigurarea securității și protecția sănătății lucrătorilor”, scrie sursa citată.

Prefectul Mihai Cătălin Văsii a declarat că soluționarea solicitărilor sindicale excede sfera de competență a Instituției Prefectului și a Comisiei Județene de Dialog Social, astfel încât acestea vor fi transmise Guvernului și Parlamentului României.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner