vineri, iunie 2, 2023

Laura Ștefănuț, iubita lui Vlad Voiculescu, spune că se culcă la orele 18:00 – 19:00 pentru a nu irosi lumină electrică: O viață mai fericită pentru om și mai puțin nocivă pentru mediu

Laura Ștefănuț, partenera lui Vlad Voiculescu, fostul ministru USR al Sănătăţii, a scris pe Facebook despre sobrietatea energetică și ce face împreună cu iubitul ei pentru a economisi energie, având în vedere că au și un copil împreună, scrie r3media.ro.

„Superb conceptul francezilor de „sobrietate energetică“, nu e despre sacrificiu sau lipsuri, este despre cumpătarea de care avem nevoie în toate aspectele vieții.

Mi-a amintit de Jose Mujica, când era președintele din Uruguay și a spus într-un documentar niște idei tare bune.

Am petrecut 10 ani în închisoare, dintre care 7 izolat, fără cărți…am avut timp să mă gândesc și astea sunt concluziile mele: ori ești fericit cu puțin, fiindcă ai fericirea în tine, ori nu vei ajunge niciunde. Nu propun deloc sărăcia, ci propun *sobrietatea*.

Dar în schimb societatea a inventat nevoi superflue, iar în cursa pentru a le satisface ne irosim însăși viețile (citat aproximativ).

Sobrietate, adică moderație, cumpătare, reținere, tact. Adică nevoi simple și reale. Adică o viață mai fericită pentru om și mai puțin nocivă pentru mediu. Fiindcă ce e rău pentru noi, e rău și pentru natura în care locuim.

Practicăm și noi propria sobrietate de bebeluș. Nu irosim lumină electrică, fiindcă ne culcăm la orele 18-19 și ne trezim la primele raze, lapte se bea doar de la sân (fără amprenta de carbon a producției laptelui din formula), legume bio locale (fără risipa de transport si nutrienți a legumelor aduse de departe), plus caca la oliță de la 6 luni. Cu veselie și nevoi împlinite pe cât cu putință“, a scris Laura Ștefănuț pe Facebook.

spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner