Laura Vicol – ACUZAȚII GRAVE: Congresele PNL și USR PLUS – VINOVATE de valul 4 al pandemiei de coronavirus

Vicol

Guvernul, PNL, USR-PLUS, UDMR știau ce va să vină și au avut toate pârghiile pentru a pregăti acest moment. Nu au făcut-o! De ce? Cel puțin în cazul lui Cîțu știm de ce: adevărul despre eșecul în lupta cu pandemia nu ar fi dat bine într-o țară în care totul este roz, în care se câștigă 3000 de euro pe lună de către majoritatea românilor, și unde cozonacul, livrat gratis, ține loc de pâine., acuză Laura Vicol, deputat PSD Dolj, printr-o declarație de presă.

Vicol: Congresele PNL și USR PLUS – VINOVATE de valul 4 al pandemiei de coronavirus

Parlamentarul social-democrat, Laura Vicol, consideră că afirmațiile: Cred că am ajuns precum în valul 3, să fim luați iarăși pe nepregătite”, care nu sunt făcute de un membru al opoziției, nu sunt făcute de cineva din PSD, ci îi aparțin lui Nelu Tătaru, consilier al premierului și fost ministru al Sănătății, arată că România este prinsă nepregătită de valul 4 al epidemiei de coronavirus.

”Ceea ce actuala guvernare a încercat să ascundă în ultimele luni, ne este dezvăluit acum chiar de către mâna dreaptă a lui Florin Cîțu, pe probleme de Sănătate.

Nu mai suntem în valul 1, 2 sau 3 ci în valul 4, iar scuzele nu mai sunt scuzabile. Actuala guvernare nu are absolut nicio justificare pentru că România este prinsă nepregătită de valul 4 al epidemiei de coronavirus, ci doar o mare responsabilitate.

Am văzut toți cum resursele guvernamentale au fost puse la dispoziția premierului pentru campania internă din PNL. Cu bani și cu oameni se lucrează doar pentru alegerea lui Cîțu în fruntea PNL și pentru nimic altceva.”, mai spune Vicol în declarația de presă.

  • Laura Vicol: Iar acest dezinteres total, dublat de pasivitatea Ioanei Mihăilă, care s-a trezit să își exprime nemulțumirile doar când a izbucnit scandalul dintre liberali și useriști ne-a dus în situația în care locurile la ATI au rămas foarte puține, din nou vor fi închise spitale pentru bolnavii non-Covid, din ce în ce mai mulți oameni mor sau sunt în stare gravă.

Vicol mai transmite că minciunile premierului Florin Cîțu – și cu privire la succesul campaniei de vaccinare, și cu privire la pregătirea sistemului de Sănătate – au încurajat direct oamenii să nu se mai protejeze.

Ţinta era să eliminăm pandemia şi ţinta a fost atinsă”, spunea Florin Cîțu la finalul lunii iunie, făcând o demonstrație de iresponsabilitate deplină. Iar cei din USR-PLUS, care acum vor plecarea de la Guvern a lui Florin Cîțu, au aplaudat, alături de ”echipa câștigătoare” din jurul premierului.

Guvernul, PNL, USR-PLUS, UDMR știau ce va să vină și au avut toate pârghiile pentru a pregăti acest moment. Nu au făcut-o! De ce? Cel puțin în cazul lui Cîțu știm de ce: adevărul despre eșecul în lupta cu pandemia nu ar fi dat bine într-o țară în care totul este roz, în care se câștigă 3000 de euro pe lună de către majoritatea românilor, și unde cozonacul, livrat gratis, ține loc de pâine.”, precizează deputata social-democrată în declarația de presă transmisă redacției.

Până mai ieri, ruperea de realitate a guvernanților irita oamenii. Astăzi, începe deja să omoare oameni., conchide Vicol.