joi, noiembrie 30, 2023

Laura Vicol (PSD): Proiectul care vizează oferirea tratamentelor stomatologice gratuite pentru copiii cu tulburări din spectrul autist, astăzi, în cadrul Comisiei Juridice din Camera Deputaților

Laura Vicol, președintele comisiei juridice, anunță că proiectul care vizează oferirea tratamentelor stomatologice gratuite pentru copiii cu tulburări din spectrul autist ajunge în comisia juridică. 
  • ”Astăzi, în cadrul Comisiei Juridice din Camera Deputaților, va avea loc discuția finală despre un proiect drag sufletului meu, proiect despre al cărui parcurs legislativ v-am ținut la curent și care, zilele trecute, a fost aprobat de Senat.

Este vorba despre proiectul care vizează oferirea tratamentelor stomatologice gratuite pentru copiii cu tulburări din spectrul autist.

Suntem conștienți de complexitatea vieții acestor copii speciali și a familiilor lor. Provocările pe care le întâmpină sunt enorme, iar accesul limitat la serviciile medicale stomatologice este în prezent una dintre acele inechități majore cu care se confruntă.

Autismul este o afecțiune care se manifestă pe tot parcursul vieții, iar costurile terapiilor și tratamentelor, așa cum sunt și cele stomatologice, sunt adesea greu de suportat de către familii.

Este esențial să acordăm atenția necesară acestor copii speciali și să le asigurăm accesul la servicii medicale elementare.

Aceasta nu este doar o problemă de asistență medicală, ci și una care ține de drepturile fundamentale și de incluziunea socială”, spune Vicol.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner