sâmbătă, iunie 25, 2022

Legea offshore a fost votată de Parlament

Legea offshore a fost votată, miercuri, de plenul Camerei Deputaţilor, cu 248 de voturi pentru şi 34 contra, în calitate de for decizional, astfel că legea merge la promulgare la preşedintele Klaus Iohannis. Şedinţa de vot final a fost condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, potrivit News.ro. 

În plen, parlamentarii AUR şi USR şi-au susţinut amendamentele în plen, însă nu au trecut de votul deputaţilor.

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis a afirmat că cinci partide din cele şase au votat în comisie.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, după votul din plen, că întotdeauna PSD trebuie să vină să rezolve problema, şi le-a transmis celor de la USR că au avut o majoritate şi nu au adoptat legea.

Liderul PSD a mai precizat că, din momentul în care vom scoate prima moleculă din această investiţie, România va deveni un jucător regional important. ”Restul, cu tot respectul, e cancan”, a spus el, în finalul discursului.

Deputatul AUR George Simion a criticat faptul că proiectul nu prevede şi sancţiuni.

„Gazele pe care le extragem din Marea Neagră vor fi tranzacţionate pe bursa de la Viena. (…) Cum explicaţi românilor faptul că niciun impozit nu va merge către statul român dacă preţul exploatărilor va fi sub 85 lei pe megawatt? Cum explicaţi că nu există sancţiuni pentru companiile care exploatează?, a spus liderul AUR.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner