Legea privind activitatea de prevenție în sănătate : Legea Neputinței și Limitarii PNL

EXCLUSIV

Legea privind activitatea de prevenție în sănătate :

Legea Neputinței și Limitarii PNL

    Controversata inițiativă legislativă apărută în dezbaterea publică din ultimele zile, ”Legea privind activitatea de prevenție în sănătate” este de fapt o bază legislativă prin care se va înființa o noua Autoritate prin reorganizarea Ministerului Sănătătii și a instituțiilor din subordine având ca și scop elaborarea de politici, strategii și programe privind prevenția în sănătate.Această Lege a fost propusa de deputații PNL, Alina Gorghiu, copreședintele PNL, Eugen Nocolăescu, fost Ministru al Sănătății, Lucia Varga și Horia Cristian așteptându-se dezbaterea și adoptare ei de către Senat și Camera Deputaților.
Ce ne propun domnii deputați?
Pe scurt să desființeze Direcțiile de sănătate Publică Județene, să desființeze Institutul Național de Sănătate Publică și să înființeze Autoritatea Națională de Sănătate, care nu va mai fi sub Ministerul Sănătăți ci direct subordonată Guvernului, cu o conducere politică si control Parlamentar, cu un buget de 10 % din bugetul Sănătății, dar nu mai puțin de 0,5% din PIB.
Pe scurt, milioane de euro vor pleca din sistemul sanitar și se vor duce către o companie care va avea ca obiecte de activitate – campanii de informare și programe naționale de prevenție.
Autoritatea nou inființată va prelua numărul de posturi, personalul, disponibilitățile bănești existente în conturi, patrimoniul, alte drepturi si obligații, de la Ministerul Sănătății , Direcțiile Județene de Sanatate Publică și Institutul Național de Sănătate Publică, care în prezent este implicat și în desfășurarea, coordonarea și implementarea programelor de prevenție din domeniul sănătății, dar și de colectare de taxe, autorizări și control.
Autoritatea nou inființată urmează să desfășoare și acțiuni de prevenție ( acțiuni care în prezent erau derulate prin direcțiile de sănatate si Intitutul național de sănătate) printre altele … altă Mărie cu aceeași pălărie.Atât a reușit să facă mintea strălucită a aleșilor noștri.
Doamnă Alina Gorghiu și domnilor, doamnelor parlamentari PNL, unde i-ați uitat pe beneficiarii prevenției ?

copil_cancer

…i-ați introdus și pe ei … undeva la articolul 26, articol care incalcă contractul de asigurat … și mai presusus încalcă Constituția Romaniei ,cu precadere articolul 34 -Dreptul la ocrotirea sănătăţii :
(1) Dreptul la ocrotirea sănătăţii este garantat.
(2) Statul este obligat să ia măsuri pentru asigurarea igienei şi a sănătăţii publice.
și mai ales încalcă declarația fundamentală a drepturilor omului, care reglementează in articolul 3 că : ”Orice ființă umană are dreptul la viață, la libertate și la securitatea persoanei sale.”
Întrebări pentru aleșii noștrii ce urmează să voteze această lege?
Ati putea fi mai expliciți în lege cu cea ce înseamnă pentru asigurat, promovarea sănătății și educația pentru sănătate ?
Ati putea fi mai expliciți în lege cu cea ce înseamnă pentru asigurat analiza , monitorizarea și evaluarea riscurilor pentru sănătate , cine va fi responsabil cu acestea și cum se va efectua ?
Ati putea adauga în lege Contractul Cadru pe care il mentionați ?
Intră în atribuțiile medicului de familie să informeze asiguratul privind sănătatea și totodată să–l instruiască privind menținerea ei.Daca ne pasați noua această responsabilitate, care mai este rolul acestora?Analiza, monitorizarea și evaluarea riscurilor pentru sănătatea asiguratului nu sunt cumva atribuțiile medicului curant și ale medicului de familie?
Contractul Cadru , doamna Gorghiu, v-ar putea salva de la acestă rușine !!!

alina-gorghiu

    Lipseste cu desăvârșire din acestă lege: “Contractul Cadru”, deși îl menționați.Ar fi interesant să vedem ce idei de instruire în sănătate și ce programe de prevenție a bolilor și pachete de investigații oferiți poporului și poate nefericita motivare a legi, care a produs o adevărată isterie națională, ar trece neobservată, așa cum a trecut și ceea ce reglementează efectiv legea.Vedeti dumneavoastră oamenii necăjiți și bolnavi nu pot să nu reacționeze la un astfel de mesaj și atentat la siguranța lor ca persoane.Îngrădirea accesului la sănătate este un atentat la siguranța lor și un atentat la viața lor.

Așa se întâmplă, stimată doamnă Alina Gorghiu, când vă asumați legi și susțineți oameni lipsiți de viziune.Mai grav este că încercați să treceți prin Parlament ambiția prostească a unor oameni care au condus și decis în Ministerul Sănatății ani la rând.Dumneavoastră aveți ghinionul să reprezentați acești oameni, cu aceleași țeluri și limitări.Nici nu vreau să mă gandesc, că motivarea este scrisă de tinerii frumoși și liberi sau de așa-ziși tehnocrați.
Oare domnul doctor Bușoi, candidatul PNL la Primaria București are vreo ”contribuție”?…sau poate tânarul medic rezident propus la Ministrul Sănătății de către domnul Premier Dacian Cioloș.
Ieșiți public și spuneți oamenilor că legea nu este despre prevenție neapărat și că ați ales să includeți un articol pentru beneficiarii prevenției( noi români asigurați care am plătit și plătim asigurări medicale fără beneficii ), că motivarea acestui articol a fost un dezastru.Asumați-vă grava eroare și explicați cum este posibil, ca în spitalele din România laboratoarele de analize să fie private, analizele radiologice-private, sistemul de curățenie – privat, medicamantele primite nu sunt cele mai bune sau cele mai noi ci sunt cele pe care ți le-a prescris medicul, care la rândul său este convins de un reprezentant al firmei de medicamente să le scrie.Explicați cum sistemul medical privat din România este plin de medici din spitatele de stat, care de cele mai multe ori îți fac o programare acolo, că în spital este mai dificil și dacă costurile intervenție sunt ridicate sau imposibil de efectuat intr-o clinica te cheamă din nou la spital.
Ieșiți public și explicați cum analizele de sânge, cele referitoare la markeri tumorali nu sunt gratuite.Aceste analize sunt extrem de importante pentru determinarea unei boli atat de crunte cum este boala de cancer.
Aștepți 4 -6 luni pentru a face un RMN sau CT

CT articol preventieIeșiti public și explicați de ce trebuie să aștepți 4 -6 luni pentru a face un RMN sau CT, tu având deja un diagnostic.Știți listele de așteptare ? cu siguranță NU, că altfel nu ați include în lege un articol ca cel de sancțiune.
Ieșiti public și explicați de ce nici o analiză endocrină nu este gratuită, deși bolile endocrine au printre factorii determinanți stresul cotidian.
Aș putea continua, dar din Parlament nu se văd, nu se aud adevăratele probleme ale poporului.
Sugestie pentru Parlamentari :
Românii prețuiesc sănătatea : Cea mai uzuală urare printre oamenii simpli este : La multi ani cu sănătate !…dar probabil nu ați auzit de ea, la dumneavoastră, parlamentarii urările uzuale sunt :
La mulți ani și bani în conturi cât mai ascunse să nu le găsească DNA-ul !

M.B.I.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare